Великобритания предприема внимателни стъпки за смекчаване на мерките

      Публикувано на Sunday, 10 May , 2020      599 Прегледа     
Великобритания предприема внимателни стъпки за смекчаване на мерките


Британският премиер Борис Джонсън обяви “първите внимателни стъпки” за премахване на блокировките във Великобритания и за рестартиране на икономиката,
като определи „условен план” за връщане на повече хора на работа, докато властите контролират разпространението на Covid-19, предава Bloomberg.

Подчертавайки, че няма да има незабавен край на ограниченията, британският премиер обяви по-хлабави ограничения за движение от сряда, започвайки с неограничено свободно време за спорт, като голф и тенис, и позволявайки на хората да шофират до паркове и плажове в Англия.

Джонсън каза на съгражданите си, които не могат да работят от дома – като тези в сектора на производството и строителството – да отидат на работа.

„Работете от дома, ако можете, но може да отидете на работа, ако не можете“.

Премиерът обаче разкри и планове за затягане на правилата в ключови области. Всеки, който нарушава правилата за социално дистанциране, ще получи глоба от 100 паунда (124 долара), което е увеличение от досегашните 60 паунда. Глобите ще нараснат до максимум 3200 паунда за повторни нарушители.

„Това не е моментът, в който просто да приключим с блокирането”, заяви Джонсън в телевизионно обръщение към нацията в неделя вечерта. „Вместо това предприемаме първите внимателни стъпки, за да модифицираме нашите мерки“.

Предпазливият подход може потенциално да разгневи онези членове на Консервативната партия на Джонсън, които настояват за бърз край на блокирането, което навреди силно на втората по големина икономика в Европа.

Правителството е в капана между исканията да се върнат повече хора на работа и опасенията от предизвикване на нова вълна от зарази, която може да наложи министрите отново да закрият икономиката.

В своето обръщение Джонсън заяви, че страната е избегнала „катастрофата“ на „разумния най-лош сценарий“ от 500 000 смъртни случаи от коронавирус, тъй като мащабното спазване на правилата за блокиране е попречило болниците да бъдат затрупани с пациенти.

„Би било лудост сега да изхврълим това постижение, като позволим втори ръст“, каза той.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2020/05/10 последна редакция в 7:55 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
600 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки