Великобритания с най-висока безработица от 2016 г.

      Публикувано на Tuesday, 26 January , 2021      779 Прегледа     
Великобритания с най-висока безработица от 2016 г.

  • Лондон

Великобритания с най-висока безработица от близо пет години през трите месеца до ноември 2020 г., когато за втори път започнаха да се увеличават новите случаи на коронавирус и по-голямата част от държавата наложи частична блокада, информира “Ройтерс”.
Процентът на безработните достигна 5,0 на сто – най-високото ниво от средата на 2016 г., сочи официалната статистика, въпреки че увеличението е малко по-малко от прогнозите на икономистите.

Има признаци за ограничено възстановяване през декември, когато някои от ограниченията бяха разхлабени, въпреки че се очаква влошаване на положението в началото на 2021 г. заради въведените по-твърди мерки срещу коронавируса.

Безработицата е поддържана на по-ниски нива заради програма за запазване на работни места, която поддържа 2,4 милиона работни позиции към 31 октомври, което е спад от пика 8,9 милиона през май.

Програмата е най-скъпата мярка на британското правителство. Тя е струвала 46,4 милиарда британски лири до средата на декември и ще продължи до 30 април.

Броят на наетите на работа спадна с 88 000 в трите месеца до края на ноември, което е най-малкият спад от началото на пандемията и е по-малко от 100 000, прогнозирани от икономисти.

Данните показват, че възнагражденията са се увеличили годишно с 3,6%, което е най-големият ръст от повече от година.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/01/26 последна редакция в 9:00 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
780 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки