Начало Лондон Великобритания се готви да въведе пределна цена на тока

Великобритания се готви да въведе пределна цена на токаКатегория Лондон | 2018/09/03 at 7:00 PM | 196
Коментари ->> Добави Коментар

Правителството на Великобритания се готви да въведе лимит върху цената на електроенергията.В доклад на парламента се посочва, че трябва да се действа бързо и мерките за бъдат въведени още през следващата зима, съобщава Ройтерс.

В парламентарната комисия по бизнес, енергетика и индустриални стратегии са категорични, че конкуренция на енергийния пазар липсва, пазарът е „счупен“, а шестте големи доставчици надписват сметки на потребителите си.

Така някои от британските домакинства плащат с около 300 паунда повече спрямо тези, които могат да се възползват от по-ниски тарифи.

Обикновено става въпрос за по-уязвими потребители, които например използват предплатени пакети. Около 16% от британските потребители ползват такива тарифи заради лошия си кредитен рейтинг.

По тази причина и депутатите препоръчват на правителството да се активизира по отношение на плановете си за  енергийните цени. Искането е да бъде въведен абсолютен лимит на цената, а не да бъде ограничавана разликата между най-скъпите и най-евтините пакети, предлагани от всеки доставчик на пазара.

Шест компании във Великобритания контролират около 80% от пазара. Това са British Gas, SSE, E.ON, EDF Energy, Npower и Scottish Power.

Ройтерс припомня, че през октомври 2017 г. премиерът Тереза Мей съобщи за плановете си да ограничи ръста на цените на електроенергията.

По нейни данни в последните десет години сметките на домакинствата са се удвоили и вече достигат средно 1 150 паунда на година.

Пределните цени трябва да бъде въведен от британския енергиен регулатор Ofgem, но преди това правителството трябва да изготви съответните законодателни промени.

От Ofgem вече декларираха своята готовност да изготвят ограниченията до лятото, така че следващите зимни сметки на британците да бъдат по-поносими.Етикети: # #

Категория Лондон | 2018/09/03 at 7:00 PM
197 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Инвестор | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама