Великобритания се готви за златно десетилетие в спорта със серия големи домакинства

      Публикувано на Friday, 5 October , 2018      83 Прегледа     
Великобритания се готви за златно десетилетие в спорта със серия големи домакинства

  • Лондон

Великобритания изяви желание да бъде домакин на десетки значими спортни събития в следващото десетилетие.Страната, която е един от кандидатите да приеме световното първенство по футбол през 2030 г., получи подкрепа от правителството.

Британският парламент обяви, че домакинство на световното ще бъде като признание за страната.

Плановете на Великобритания са да приеме още най-големият голф турнир “Райдър къп“, световното първенство по лека атлетика, както и стартовете на трите големи колоездачни обиколки.

Правителството публикува списък от 54 “мега” и “основни” спортни събития, от чието домакинство се интересува за следващите 15 години.

С тях страната иска да покаже пред света, че може да бъде организатори на много високо ниво.

В тези 54 спортни събития се включват световните първенства по ръгби за мъже и жени, както и европейското първенство в осем различни спорта в Глазгоу, които вече се проведоха.

Великобритания вече получи домакинство на първенства в няколко спорта – световните финали по крикет, голф турнира “Солхайм къп“, световното по колоездене през 2019 г.

“Най-голямата ни цел разбира се е световното първенство по футбол. Смятам, че ако това се случи ще докажем, че имаме много добри организаторски възможности и сме подготвени като страна”, каза ръководителят на британския спорт Саймън Мортън.

До момента Великобритания е била домакин на световно първенство по футбол веднъж – през 1966 г. Страната беше кандидат и през 2006 и 2018 г.

По предварителен разчет домакинство на световното първенство по футбол ще струва около 2 милиарда паунда.

През 2012 г. Лондон беше домакин на летните олимпийски игри.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/10/05 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Дневник | Снимка : Google
84 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки