Великобритания се нуждае от подобрени решения за съхранение на енергия

      Публикувано на Saturday, 18 August , 2018      99 Прегледа     
Великобритания се нуждае от подобрени решения за съхранение на енергия

  • Лондон

За да изпълни Великобритания климатичните си цели с хоризонт до 2050 г., страната ще трябва постепенно да се откаже да използва природен газ за отопление, но електрическата система вероятно няма да се справи, освен ако не се подобрят термалните технологии за съхранение на енергия, пише Bloomberg.Намаляването на емисиите парникови газове от отоплителния сектор е „едно от най-сериозните предизвикателства,

пред което се изправя държавата в прехода й към нисковъглеродните технологии“, се посочва в доклад на Британския център за проучвания в енергетиката (UKERC), структура, която консултира публичния и частния сектор по линия на устойчивата енергетика.

Великобритания е силно зависима от природния газ, който около две трети от търсенето на енергия от домакинствата.

Когато времето е студено, газовата система се справя със сутрешния ръст на търсенето като използва горивото, съхранено в тръбите през нощта. В момента енергийната система не може да направи същото, защото няма широкомащабни опции за съхранение на енергия или топлина, пише Bloomberg.
Прехвърлянето на търсенето за отопление от газовата мрежа към електрическата система ще бъде „сериозно предизвикателство“ в студено време, пише още в доклада. 
Анализ на UKERC на местното търсене на газ през най-студените зимни дни през 2017-2018 г. показва, че търсенето се повишава много бързо от 5 до 8 ч. сутринта, а потреблението за отопление се повишава с над 100 гигавата. Това се е случило в 25% от дните през отоплителния сезон миналата година.
Да отговори на търсенето ще бъде огромен скок за енергийната система, където пиковото предлагане достигна едва 53 гигавата миналата зима, пише още Bloomberg. 
Голямото търсене на енергия за отопление може да се ограничи чрез мерки за енергийна ефективност, които ще помогнат да се облекчи и натоварването на енергийната система, пишат от UKERC.
Поставянето на изолация в новите сгради и реновирането на по-старите имоти ще помогне за намаляване на потреблението. 
Решенията за съхранение на енергия ще играят много по-голяма роля в бъдеще, за да спомогнат за уравновесяване на рязкото нарастване на търсенето, се казва още в доклада.
Етикети:
Категория Лондон | 2018/08/18 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Интернет | Снимка : Google
100 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки