Начало Лондон Великобритания се нуждае от подобрени решения за съхранение на енергия

Великобритания се нуждае от подобрени решения за съхранение на енергияКатегория Лондон | 2018/08/18 at 7:00 PM | 33
Коментари ->> Добави Коментар

За да изпълни Великобритания климатичните си цели с хоризонт до 2050 г., страната ще трябва постепенно да се откаже да използва природен газ за отопление, но електрическата система вероятно няма да се справи, освен ако не се подобрят термалните технологии за съхранение на енергия, пише Bloomberg.Намаляването на емисиите парникови газове от отоплителния сектор е „едно от най-сериозните предизвикателства,

пред което се изправя държавата в прехода й към нисковъглеродните технологии“, се посочва в доклад на Британския център за проучвания в енергетиката (UKERC), структура, която консултира публичния и частния сектор по линия на устойчивата енергетика.

Великобритания е силно зависима от природния газ, който около две трети от търсенето на енергия от домакинствата.

Когато времето е студено, газовата система се справя със сутрешния ръст на търсенето като използва горивото, съхранено в тръбите през нощта. В момента енергийната система не може да направи същото, защото няма широкомащабни опции за съхранение на енергия или топлина, пише Bloomberg.
Прехвърлянето на търсенето за отопление от газовата мрежа към електрическата система ще бъде „сериозно предизвикателство“ в студено време, пише още в доклада. 
Анализ на UKERC на местното търсене на газ през най-студените зимни дни през 2017-2018 г. показва, че търсенето се повишава много бързо от 5 до 8 ч. сутринта, а потреблението за отопление се повишава с над 100 гигавата. Това се е случило в 25% от дните през отоплителния сезон миналата година.
Да отговори на търсенето ще бъде огромен скок за енергийната система, където пиковото предлагане достигна едва 53 гигавата миналата зима, пише още Bloomberg. 
Голямото търсене на енергия за отопление може да се ограничи чрез мерки за енергийна ефективност, които ще помогнат да се облекчи и натоварването на енергийната система, пишат от UKERC.
Поставянето на изолация в новите сгради и реновирането на по-старите имоти ще помогне за намаляване на потреблението. 
Решенията за съхранение на енергия ще играят много по-голяма роля в бъдеще, за да спомогнат за уравновесяване на рязкото нарастване на търсенето, се казва още в доклада.


Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/08/18 at 7:00 PM
34 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Интернет | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама