Начало Свят Великобритания ще оспори сумата за излизане от ЕС, ако няма сделка за Брекзит

Великобритания ще оспори сумата за излизане от ЕС, ако няма сделка за БрекзитКатегория Свят | 2018/09/13 at 8:00 PM | 65
Коментари ->> Добави Коментар

Страната обеща да плати на Блока между 35 и 39 млрд. евро


Все по-ясно се очертават контурите на един Брекзит без споразумение между Великобритания и Европейския съюз (ЕС). Ако нещата действително се развият по този сценарий обаче страната едва ли ще спази поетия към Блока финансов ангажимент. Това стана ясно от думите на министър-председателя Тереза Мей, предава Reuters.
„Ние сме държава, която зачита задълженията си, вярваме във върховенството на закона и затова вярваме в спазването на правните си задължения”, изтъкна тя пред парламента. „Но . . . конкретното предложение беше направено в духа на желанието ни да постигнем споразумение с Европейския съюз и въз основа на принципа, както и самият ЕС каза, че нищо не е договорено, докато не е договорено окончателно, без сделка становището ни се променя”, обясни още Мей.

Като част от сделката за Брекзит Великобритания се съгласи да плати на ЕС между 35 и 39 милиарда евро през следващите десетилетия. Сега тази сума изглежда, че може и да не влезе в хазната на ЕС.

Междувременно на Острова все по-често се говори за оставка на Тереза Мей, която все по-трудно владее вътрешните и външни фронтове. Десетки законодатели тори (около 50 на брой) – привърженици на Брекзит и опоненти на премиера, днес са се събрали, за да обсъдят как и кога могат да я принудят да подаде оставка, информира BBC


Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/09/13 at 8:00 PM
66 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : economic.bg | Снимка : Е Вести Лондон
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама