Великобритания ще отпусне над 4 млрд. паунда в подкрепа на безработните

      Публикувано на Wednesday, 25 November , 2020      908 Прегледа     
Великобритания ще отпусне над 4 млрд. паунда в подкрепа на безработните

  • Лондон

Във вторник британското министерство на финансите заяви, че правителството ще задели над 4 млрд. паунда през следващите три години, за да върне на работа дългосрочно безработните и хората търсещи препитание, след като пандемията от COVID-19 бъде овладяна.
Финансовият министър Риши Сунак ще обяви това като част от плановете относно разходите в сряда,

които ще бъдат оповестени заедно с новите официални прогнози, които вероятно ще покажат рязко нарастване на безработицата, съобщава Ройтерс.

„Този преглед на разходите ще подкрепи стотици хиляди работни места, които ще бъдат защитени в острата фаза на тази криза и след това с пакет за милиарди (паунда) инвестиции, за да се гарантира, че никой няма да остане без надежда или възможност“, заяви Сунак.

По-рано този месец Английската централна банка (АЦБ) прогнозира, че нивото на безработицата ще нарасне до близо 8% до средата на следващата година от 4,8% през трите месеца до септември.

Министерството на финансите заяви, че през следващите три години ще бъдат изразходвани 2,9 млрд. паунда, за да бъдат върнати на работа повече от 1 милион души, които са останали безработни повече от година, като 400 млн. паунда ще бъдат изразходвани през 12-те месеца от април.

Тези хора, които не могат да си намерят работа, ще получат „редовна, интензивна помощ за работа, съобразена с техните обстоятелства“.

Още 1,4 млрд. паунда ще бъдат похарчени за търсещи работа и за бюрата за безработица, които обработват молбите за обезщетение при безработица и обикновено изискват от получателите да предоставят редовно доказателство, че активно търсят работа.

Сунак също потвърди, че програма за субсидиране на работодателите за наемане на по-млади работници ще бъде удължена и подкрепена с още 1,6 млрд. паунда за подпомагане на до 250 000 работни места.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/11/25 последна редакция в 3:30 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
909 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки