Начало Лондон Великобритания си има нова най-висока планина

Великобритания си има нова най-висока планинаКатегория Лондон | 2017/12/11 at 2:14 PM | 50
Коментари ->> Добави Коментар

Обединеното кралство си има нова най-висока планина. Британски учени откриха, че измервания на изследователи от 30-те години са били грешни.

Планината Надежда в Британската антарктическа територия е висока с 377 метра повече, отколкото се смяташе досега. Тя се извисява на 3,239 м и така отнема първото място по най-висок връх от планината Джаксън, която също се намира в Британската антарктическа територия. Височината на Джаксън е с 55 м по-малка – 3 184 м, уточнява Би Би Си.Сега картографите са използвали сателитна технология, за да измерят планините в региона, която е с точност до 5 м.

Авторите на картите на Британското антарктическо общество бяха принудени да направят нов преглед на планините заради опасения за безопасността на пилотите, които летят над Белия континент.

“В Антарктида няма пътища, така че за да се придвижите, трябва да летите. И ако управлявате самолети, наистина трябва да знаете къде има планини и колко са високи”, обясни д-р Питър Фретуел.

На континента е имало катастрофи и смятаме, че някои от тях може би са се дължали на лошо картографиране, допълва той.

 

Категория Лондон | 2017/12/11 at 2:14 PM
51 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама