Великобритания си има нова най-висока планина

      Публикувано на Saturday, 21 July , 2018      83 Прегледа     
Великобритания си има нова най-висока планина

  • Лондон

Обединеното кралство си има нова най-висока планина. Британски учени откриха, че измервания на изследователи от 30-те години са били грешни.

Планината Надежда в Британската антарктическа територия е висока с 377 метра повече, отколкото се смяташе досега. Тя се извисява на 3,239 м и така отнема първото място по най-висок връх от планината Джаксън, която също се намира в Британската антарктическа територия. Височината на Джаксън е с 55 м по-малка – 3 184 м, уточнява Би Би Си.Сега картографите са използвали сателитна технология, за да измерят планините в региона, която е с точност до 5 м.

Авторите на картите на Британското антарктическо общество бяха принудени да направят нов преглед на планините заради опасения за безопасността на пилотите, които летят над Белия континент.

В Антарктида няма пътища, така че за да се придвижите, трябва да летите. И ако управлявате самолети, наистина трябва да знаете къде има планини и колко са високи”, обясни д-р Питър Фретуел.

На континента е имало катастрофи и смятаме, че някои от тях може би са се дължали на лошо картографиране, допълва той.


Категория Лондон | 2018/07/21 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Интернет | Снимка : Google
84 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки