Начало Лондон Великобритания си има нова най-висока планина

Великобритания си има нова най-висока планинаКатегория Лондон | 2018/07/21 at 7:00 PM | 110
Коментари ->> Добави Коментар

Обединеното кралство си има нова най-висока планина. Британски учени откриха, че измервания на изследователи от 30-те години са били грешни.

Планината Надежда в Британската антарктическа територия е висока с 377 метра повече, отколкото се смяташе досега. Тя се извисява на 3,239 м и така отнема първото място по най-висок връх от планината Джаксън, която също се намира в Британската антарктическа територия. Височината на Джаксън е с 55 м по-малка – 3 184 м, уточнява Би Би Си.Сега картографите са използвали сателитна технология, за да измерят планините в региона, която е с точност до 5 м.

Авторите на картите на Британското антарктическо общество бяха принудени да направят нов преглед на планините заради опасения за безопасността на пилотите, които летят над Белия континент.

В Антарктида няма пътища, така че за да се придвижите, трябва да летите. И ако управлявате самолети, наистина трябва да знаете къде има планини и колко са високи”, обясни д-р Питър Фретуел.

На континента е имало катастрофи и смятаме, че някои от тях може би са се дължали на лошо картографиране, допълва той.

Категория Лондон | 2018/07/21 at 7:00 PM
111 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Интернет | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама