Великобритания цензурира руски медии

      Публикувано на Tuesday, 9 July , 2019      1015 Прегледа     
Великобритания цензурира руски медии

  • Лондон

Обединеното кралство забрани на руските информационни организации“Спутник” и “РТ” достъпа до предстояща медийна конференция в Лондон поради опасения,
че те разпространяват “дезинформация”, съобщиха медиите в понеделник.

Двете медии бяха възпрепятствани да присъстват на световна конференция за свободата на медиите, която ще се проведе в Лондон в сряда и четвъртък и ще бъде домакин с Канада.

Говорителка на външното министерство заяви, че “Спутник” и РТ не са получили акредитация поради “тяхната активна роля в разпространяването на дезинформацията”.

Тя обаче отбеляза, че на конференцията ще присъстват журналисти от други руски новинарски организации.

Руското посолство осъди цензурата като “пряка политически мотивирана дискриминация” в петък и се оплака, че на RT е казано, че няма да има място за журналистите на конференцията.

Новината идва, след като RT е била посочена от британската служба за комуникации (Ofcom) през декември за предполагаеми нарушения в седем от десетте си програми.

Медията отрече твърденията и впоследствие заяви, че ще поиска съдебно преразглеждане на решението на органа.Категория Лондон | 2019/07/09 последна редакция в 1:27 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
1016 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки