Начало Лондон Великобритания вбеси Брюксел

Великобритания вбеси Брюксел

Категория Лондон | 2017/11/05 at 10:00 AM | 9
Коментари ->> Добави Коментар

Преговорите между Великобритания и Европейския съюз следващата седмица няма да са нищо повече от „разговори за разговорите“

и няма да засягат темата за дължимите от Обединеното кралство средства към европейския бюджет, което, според британското консервативно издание The Telegraph, е вбесило Брюксел.Висшестоящи служебни лица от британското правителство са признали пред изданието, че предстоящите двудневни разговори през следващата седмица „не са истински кръг“ от преговорите, а „извършване на инвентаризация“.

Според редакцията, факторите в ЕС са възприели идеята на Дейвид Дейвис, министърът за Брекзит на Великобритания и Мишел Барние, главният преговарящ за Брекзит от страна на ЕС, за среща в Брюксел на 9-и и 10-и ноември за провеждане на „разговори за разговорите“, с ярост и удивление.

До този момент, според изданието, преговорите се характеризират с тридневни измъчени разговори между представителите на Обединеното кралство и ЕС.

“ЕС отива на масата за преговори“, казва един от източниците на Телеграф, „не, за да обсъжда правилата на играта“.

Брюксел отказва да започне преговори за търговските отношения и транзитния период след Брекзит, докато не прецени, че е „постигнат достатъчен напредък“ в разговорите за финансовите взаимоотношения между двете страни.

https://www.blitz.bg/

Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама