Великобритания все още не е усетила пълния ефект на Brexit

      Публикувано на Thursday, 3 June , 2021      1943 Прегледа     
Великобритания все още не е усетила пълния ефект на Brexit

  • Лондон

Има светлина в края на тунела за британската икономика и тя се вижда в два различни пазара.

Първият е капиталовият, като забелязваме поскъпване на паунда.
Второто проявление на този оптимизъм е поскъпването на акциите от индекса FTSE 100. Това заяви Наийм Аслам, главен пазарен анализатор в AvaTrade.

„Устойчивостта на данните и икономическите нагласи също се подобряват. Всичко това се дължи на един огромен фактор, който е напредъкът на кампанията за ваксиниация“. 

По думите на Аслам британската икономика все още е изправена пред големи предизвикателства, тъй като страната не е усетила пълния ефект на Brexit.

„Мисля, че голяма част от икономиката все още е на командно дишане. Все още не усещаме колко хора са без работа, защото правителството плаща заплатите им, освен това се очаква и повишаване на корпоративния данък“.

„Цената на инфлацията все още не е твърде висока, но всяко едно увеличение се дължи на няколко фактора – номер едно са стимулите, номер две е паричната политика и третият е възстановяването в почти всички сектори“, заяви гостът.

„За сега Английската централна банка не е дава признаци, че се притеснява за доходността по държавните  облигации и  няма да въвежда отрицателните лихви“, каза още Аслам.

„Очаква се оскъпяване на паунда спрямо валутите на Г-10… Има ротация в акциите. Все повече инвестиции се насочват към имотния пазар и тъй като повече сектори ще отворят през следващите месеци се очаква поскъпване на акциите на авиационните и туристическите компании“.

„Възможно е големите търговски обекти да бъдат превърнати в офиси или жилищни сгради“, заяви Аслам.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/06/03 последна редакция в 11:30 AM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
1944 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки