Великобритания забрани лятна реклама на Tui

      Публикувано на Friday, 24 August , 2018      131 Прегледа     
Великобритания забрани лятна реклама на Tui


Британският регулатор на рекламното съдържание Advertising Standards Authority (ASA) забрани излъчването на лятна видео реклама на туристическия оператор Tui с аргумента, че се рекламира “лятна” почивка, докато става дума за услуга в периода между 1 септември и 31 октомври.Според наблюдателния орган този период е по-вероятно да не съответства на разбирането на зрителите за лято.

В отговор, компанията посочва, че при нея летния туристически сезон започва от 1 април и завършва през октомври.

От Tui са променили рекламата, предава Би Би Си. 

Това се случва след като през юни ТВ рекламата на Tui във Великобритания посочваше:

“Не е твърде късно да откриете Турция с Tui на цени от 279 паунда на човек това лято… перфектна лятна почивка… ” и показваше на екрана, че цените са за дати от 1 септември до 31 октомври.

Зрител се е почувствал подведен и е пуснал оплакване до регулаторния орган с мотива, че се говори за лятна почивка, а по-скоро става дума за напред във времето, през есента.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/08/24 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Мениджър | Снимка : Google
132 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки