Великобритания затваря банките на 1 ноември при „твърд Brexit”

      Публикувано на Monday, 12 August , 2019      516 Прегледа     
Великобритания затваря банките на 1 ноември при „твърд Brexit”


Великобритания обмисля да обяви почивен ден за банките на 1 ноември, денят след насрочената дата за Brexit.
Това може да се случи, ако страната излезе от ЕС без споразумение за политическите и икономическите им отношения занапред.

Целта ще е да се понижи потенциалният финансов хаос при осъществяването на т.нар. „твърд Brexit”.

Планът е на британския министър Майкъл Гоув, който отговаря за подготовката за т.нар. „твърд Brexit”.

Според публикации в The Times и Sky News той е обявил, че обмисля тази възможност, пред британски бизнес лидери. Според двама източника, пожелали анонимност, Гоув е казал на бизнесмените: „Не знам дали това изобщо е добра идея. Кажете ми, ако не е. Какво мислите за един почивен ден?”.

Борис Джонсън, който от края на юли е новият премиер на Великобритания, обеща да извади Обединеното кралство от състава на ЕС на 31 октомври, със или без споразумение. Той би осъществил „твърд Brexit” въпреки предупрежденията, че Великобритания, и особено бизнес сферата, не е готова за излизане от ЕС без сделка.

Един потенциален почивен ден за банките би означавал, че финансовите пазари ще останат затворени за 24 часа след отцепването на Великобритания от ЕС, което би смекчило краткосрочния негативен ефект и сътресенията за британската икономика.

Засега обаче източниците на информацията за идеята на Гоув са категорични, че тя още не е станала официална правителствена политика.


Етикети:
Категория Брекзит, Лондон | 2019/08/12 последна редакция в 10:37 AM
Източник : Економик | Снимка : Google
517 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки