Вероятността от Брекзит без сделка се увеличи, Юнкер отхвърли исканията на Борис

      Публикувано на Friday, 26 July , 2019      2513 Прегледа     
Вероятността от Брекзит без сделка се увеличи, Юнкер отхвърли исканията на Борис


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е заявил пред новия премиер на Великобритания Борис Джонсън, че страните членки няма да изпълнят исканията му за предоговаряне на споразумението за Брекзит, съобщават АП и други медии.
Юнкер определи съществуващото споразумение като “най-доброто и единственото възможно”.

Джонсън и Юнкер проведоха първия си разговор в четвъртък вечерта, след като новият премиер на Обединеното кралство пое властта от Тереза Мей.

Британският министър-председател се оплаква, че настоящата сделка с ЕС и договореностите за ирландската граница не са достатъчно добри и трябва да бъдат предоговорени.

Представител на ЕС, запознат с разговора, коментира, че Юнкер е отказал да се правят промени в споразумението от 585 страници, но той е открит Великобритания да добави промени в политическата декларация за бъдещите отношения и да анализират идеите на Лондон, ако са в съответствие със споразумението.

Двамата са разменили телефонните си номера, обяви говорител на Юнкер, цитиран от “Гардиън”.

“Блумбърг” отбелязва, че ако нито една от двете страни не отстъпи, Великобритания ще напусне ЕС без споразумение на 31 октомври. Това би означавало сериозен трафик на пристанищата, недостиг на стоки и продукти от първа необходимост, включително лекарства, затруднения при преводите и вероятно рецесия.

В Брюксел главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние предупреди, че такава “войнствена” риторика от Борис Джонсън е опит за разбиване единството на ЕС.

В бележка до дипломати Барние призовава ЕС да остане единен на фона на заплахите на британския премиер, че Великобритания може да напусне ЕС без сделка.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/07/26 последна редакция в 7:43 AM
Източник : Нюз | Снимка : Google
2514 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки