Веселин Марешки е оправдан по дело за изнудване на варненски бизнесмен

      Публикувано на Saturday, 19 October , 2019      238 Прегледа     
Веселин Марешки е оправдан по дело за изнудване на варненски бизнесмен

  • България

Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на партия “Воля” Веселин Марешки е оправдан по делото за изнудване на варненския бизнесмен Асен Миланов.Варненският окръжен съд намери за невинни Марешки и Красимира Колева по обвиненията за изнудване чрез заплаха за увреждане на имущество.

Отхвърлени са и предявените от Миланов граждански искове в размер на 40 хил. лева за неимуществени и 14 830 лв за имуществени вреди.

Делото срещу Марешки и Колева бе образувано във Варненския окръжен съд през 2015 г., но започна едва през 2018 г. заради отводи на два съдебни състава.

Двамата са обвинени, че в периода от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. се опитали да принудят наемателя на пицария “Ред хот” във Варна Асен Миланов да плаща наем от 10 хил. лв. на тях, вместо на собственика на терена Тони Димитров, с когото е сключен договора. Тони Димитров е бивш съпруг на Красимира Колева, като според държавното обвинение тя не успяла да получи по съдебен път собствеността върху пицарията и затова потърсила съдействие от Марешки, който пък притежавал земя пред заведението.

След като Асен Миланов отказал да им плаща, двамата подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция на пицарията и дори спрели електрозахранването ѝ. Тогава Асен Миланов се обърнал за помощ към общинския съветник от Варна Костадин Костадинов (лидер на партия “Възраждане”), който отишъл на място. В резултат между Костадинов и Марешки се разразила разправия, завършила с удар с юмрук в лицето на варненския общинар.

Това не е единственото дело за изнудване на лидера на партия “Воля”. Марешки е обвинен от спецпрокуратурата и за изнудване чрез заплахи на седем собственици на аптеки в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София.

Днешното решение на варненския окръжен съд подлежи на обжалване или протест пред второинстанционния Апелативен съд в 15-дневен срок.

Етикети:
Категория България | 2019/10/19 последна редакция в 5:13 AM
Източник : Дневник | Снимка : Google
239 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки