Висше образование във Великобритания

      Публикувано на Monday, 25 May , 2020      2172 Прегледа     
Висше образование във Великобритания

  • Полезно

След утрояването на академичните такси за обучение в английските университети идва ред на дискусията дали начинанието си заслужава.

Според The Times Top 100 Graduate Employers 2012/2013, около една четвърт от работните места за висшисти са с начални заплати между £25 000 и £30 000, което сравнено с началната заплата за висшисти в Германия (€30 000) звучи доста добре. Интересното е, че в Германия средният брой на подаване на молби за работа от висшисти преди позитивен резултат е 31, докато във Великобритания е 35. Преди да позволим на отчаянието да ни обземе е важно да запомним, че това число за Гърция в момента е 64, а в Испания е още по-зле: 69. Общият брой на работни места за висшисти в Англия за тази година е по-висок спрямо 2008 и спрямо миналата е нарастнал с 4.6%. Пазарът на труда във Великобритания определно има потенциал.
В Англия има над 200 учебни заведения предлагащи висше образование, така че друг важен въпрос при избора е избирането на подходящия университет.

University of East London(115)

Известен също така като UEL, е номер 115 според The Complete University Guide. Както името му предполага, университетът се намира в източен Лондон в близост до Canary Wharf и притежава единственият нов университетски комплекс (кампус) в Лондон за последните 50 години. В момента тече програма по обновяване и издигане на нови факултети на обща стойност £130м, определно базата на висшето учебно заведение след ремонта ще е впечатляваща. Други интересени факти са: всеки четвърти (24%) студент в UEL е чуждестранен и съотношението мъже-жени е в полза на нежния пол: 41-59. Друг голям бонус на университета са общежитията. Те са едва на няколко години, а цените почват от £111 на седмица, което е добра цена за региона. Годишната такса …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник


Етикети:
Категория Полезно | 2020/05/25 последна редакция в 9:00 AM
Източник : БГ Вестник | Снимка : Google
2173 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки