Витаминът, с който помним сънищата си

      Публикувано на Friday, 24 April , 2020      1975 Прегледа     
Витаминът, с който помним сънищата си

  • Здраве

Със сигурност ни се е случвало да си спомняме, че сме сънували нещо много забавно или пък доста плашещо, но да не можем да се сетим ясно какво точно е било.

Това е обичайно явление и в него няма нищо странно.
Но какво да направим, ако искаме да помним среднощните си мисловни подвизи на сутринта?

Учени от австралийски университет са провели изследване с участието на 100 доброволци. Идеята им е да докажат, че има връзка между достатъчното количество витамин В6 в организма и възможността да помним сънищата си.

И целта е постигната. Участниците са разделени на три групи. На едните се дава плацебо, на вторите – витамини В комплекс, а на третите – само В6, пояснява Reader’s Digest. Именно последната група демонстрира най-добри резултати от гледна точка на запомняне и преразказване на сънищата си.

Прекарваме средно по шест години от живота си в сънуване. Затова за мнозина не е все едно дали ще помнят или не какво се е случило през това време. Ако сме наясно със сънищата си, това ще ни бъде от полза, за да успеем да се контролираме, докато сънуваме. Например да сме наясно, че това е просто кошмар, а не действително.

Всичко това на подсъзнателно ниво, разбира се. Но трябва да имаме едно наум зa приема на витамин В6. Той става токсичен за тялото ни, ако го приемаме в големи дози. Най-добре да си го набавяме чрез храната – с риба, говеждо, картофи и други.

 


Етикети:
Категория Здраве | 2020/04/24 последна редакция в 6:00 PM
Източник : Лайфстайл | Снимка : Google
1976 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки