Вносът към Великобритания расте главоломно заради предстоящия Brexit

      Публикувано на Thursday, 18 April , 2019      288 Прегледа     
Вносът към Великобритания расте главоломно заради предстоящия Brexit

  • Лондон

Опасенията за нерегламентирано излизане на Обединеното кралство от ЕС,което първоначално трябваше да се случи преди няколко дни на 29 март, са довели до значително увеличение на износа от цяла Европа към Британските острови.

По данни на най-голямата транспортна платформа в Европа, свързваща товари и превозни средства Timocom, броят на транспортните камиони през първото тримесечие на 2019 г. се е увеличил със 119%, което е повече от удвояване на годишна база.

Най-голям ръст на износа към Великобритания е отчетен от Германия, Франция и Полша.

Най-голямата европейска товарна борса изчислява промените в предлагането и търсенето на транспорт в Европа на тримесечна база. „Компаниите в Обединеното кралство, които зависят от вноса от континентална Европа, са увеличили своите запаси, за да се подготвят за твърд Brexit“, коментира анализаторът на Timocom Дейвид Муг необичайното управление на поръчките.

Британските вносители отдавна се опасяваха, че Brexit без сделка ще доведе до значителни проблеми със снабдяването, особено в пристанищата на Кале и Дувър. Тъй като в бъдеще може да има митнически инспекции, ако британското правителство не се съгласи с ЕС по споразумение, след излизането на Великобритания от ЕС може да се стигне до неколкодневно изкачване на камионите, като по този начин се образуват задръствания.

Отлагането на Brexit до 31 октомври 2019 г., което Великобритания и Брюксел договориха през последните дни, сега превърна ранния износ в скъпи лоши инвестиции. „Всяко влизане и излизане от складовете прави транспорта по-скъп”, казва Карстен Тауке, ръководител на базираната в Германия компания от хранително-вкусовия бизнес Nagel, пред Handelsblatt.

„Освен това много стоки, предназначени за супермаркетите, губят своя срок на годност и свежест”. Към това се добавят и разходите за съхранение на стоките.

Успоредно със сътресенията около снабдяването на Великобритания, транспортната индустрия на континента също не се представя добре. „Сдържаният икономически тласък вече достигна и до транспортната индустрия”, коментира говорителят на Timocom Гунар Гбурек тримесечните данни.

Tака например търсенето на промишлени и търговски стоки намалява през първото тримесечие на 2019 година.

От януари до март 2019 г. борсата за товари регистрира средно 52 транспортни поръчки, на които съответстват предложения за 48 склада За същия период на миналата година съотношението е 54:46.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/04/18 последна редакция в 11:20 AM
Източник : Блумбърг | Снимка : Google
289 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки