Въпреки задаващия се Брекзит университетите на Острова са все по-предпочитани от българите

      Публикувано на Monday, 1 October , 2018      179 Прегледа     
Въпреки задаващия се Брекзит университетите на Острова са все по-предпочитани от българите

  • Лондон

Ръст от 29% на ранните кандидатури за британски университети отчита международният проект „Световно образование“, чието изложение за образование в чужбина се провежда този уикенд в столичния хотел „Маринела“.От началото на септември, когато се отваря приемът в централизираната система за кандидатстване в Обединеното кралство, са обработени близо 100 заявки.

Засилен е интересът към университетите в Оксфорд, Кеймбридж, Глазгоу, Единбург, университета по изкуствата в Лондон.

Бумът на кандидати за Великобритания още в първия месец на приема се дължи на факта, че британското правителство реши да запази кредитирането на образованието за студентите от ЕС и през първата 2019-2020 академична година след евентуалния Брекзит, коментира Стефка Златева, която е един от координаторите на изложението.

Едни от най-предпочитаните специалности остават в сферата на бизнеса, икономиката и психологията, инженерните специалности.

Очаква се таксите за следващата академична година да останат същите. Все още е рано да се каже какви ще са финансовите условия за учениците, които ще завършат образованието си и ще кандидатстват през 2020-а.

С близо 30% повече кандидати спрямо миналата година има и за Германия и Австрия. Освен в София „Световно обрзование” паралелно се провежда във Варна, Пловдив и Бургас.

В столицата са изложил щандове над 80 учебни заведения, като предварителна регистрация са направили над 3000 души. Регистрацията продължава и във втория ден на двудневния форум.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/10/01 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Офнюз | Снимка : Google
180 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки