Връщане на данъци платени във Великобритания

      Публикувано на Sunday, 30 May , 2021      1530 Прегледа     
Връщане на данъци платени във Великобритания

  • Полезно

Всяка година милиони данъкоплатци в Англия не успяват да си върнат надплатените данъци и оставят существена сума непоискани пари при данъчните служби!

Няма как да разберете дали сте надплатили данъци, освен ако не проверите.
Връщане на надплатени данъци!

Това е по-трудно от колкото изглежда. Освен че английското законодателство е доста сложно, е важно да знаете към кого да се обърнете. Може да се охарчите доста за безсмислени телефони разговори. Важно е да предоставите точната информация и да попълните документацията коректно. Най-добре е да използвате специализиран данъчен агент.

Какво представлява въстановяването на данъци?

Ако сте плащали твърде много подоходен данък или пенсионни осигуровки върху приходи от трудова дейност (или са ви удържани такива върху допълнителни приходи от инвестиции), то тогава вероятно подлежите на възстановяване на данъци. Причините за това са твърде разнообразни и са обяснени надолу. Не мислете, че ако сте надплатили данъци те автоматично ще ви бъдат върнати. HM Revenue and Customs (Английската данъчна служба) няма задължение да ви уведоми че сте надплатили данъци.

Как да разбера, че имам данъци за връщане?

Повечето хора се сещат за това при напускане на настоящата работа или при излизане от страната, особенно ако са студенти или пътешественици и се нуждаят от всички достъпни източници на средства. Важно е да знаете, че не е задължително да сте напуснали Англия или да сте прекратили работата си за да подлежите на връщане на данъци. Използвайте този безплатен данъчен какулатор, за да изчислите колко данък сте надплатили.

Основните причини, поради които може да ви върнат данъци са изброени надолу:

Вие сте студент, който работи и печели като част от курса на обучение (платен стаж).
Работодателят ви използва грешен данъчен код за вас
Ако сте студент в областта на здравеопазването можете да обявите разходи за униформи, специални обувки, измервателни уреди, …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник

bg-media-bg-vestnik

 


Етикети:
Категория Полезно | 2021/05/30 последна редакция в 12:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1531 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки