Вредни сутрешни навици

      Публикувано на Tuesday, 12 January , 2021      911 Прегледа     
Вредни сутрешни навици

  • Здраве

Доктор Мириам Стопард в интервю за вестник „Мирър” изброи някои от сутрешните навици на хората, които могат да навредят на здравето им.
Според лекаря не трябва да се опитвате да правите енергични физически упражнения скоро след събуждане, защото тялото е дехидратирано и тъканите не са достатъчно еластични.

Безразсъдните силови упражнения рано сутрин могат да доведат до травми и дори до нараняване на гръбначния стълб, предупреждава Стопард.

За препоръчване е да не посягате към чашата горещо кафе или портокалов сок веднага след като сте се измъкнали от леглото, тъй като тези напитки значително ще повишат нивата на кръвната захар.

Това не е благоприятно за тялото, защото веднага след събуждане процесите, които контролират нивата на инсулин в кръвта, все още не работят пълноценно. Ето защо лекарят препоръчва лека закуска преди приема на тези напитки.Категория Здраве, Любопитно | 2021/01/12 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
912 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки