Все повече британци са на път да изгубят домовете си!

      Публикувано на Thursday, 8 February , 2018      970 Прегледа     
Все повече британци са на път да изгубят домовете си!

  • BG Лондон

Все повече британци изпадат в тежко положение и са на път да останат без домовете си, въпреки данните за подобряване на състоянието на икономиката на Острова

Много британци са изправени пред проблеми с изплащането на жилищата си.
През 2016 г., доброволци и съветници работещи са разгледали близо 87000 проблемни случая, което е увеличение с 10% в сравнение с 2015.

От всичките 86,950 случая на просрочени жилищни вноски в социалния сектор, Citizens Advice Bureaux се е запознало с 10, 702 случая на хора, които рискуват да изгубят домовете си, след като не са имали възможност да покриват кредитите си, с 26% повече от предходната година.

Според експертите, въпреки сигналите за подобряване състоянието на икономиката, липсата на достъпни жилища и реформите, увеличават натиска върху финансите на хората.

Главният изпълнителен директор на Citizens Advice, Гилиън Гай казва, че последиците от икономическия спад все още оказват влияние върху хората.

Тя казва: „Увеличава се броят на хората, които са на път да изгубят домовете си. Много хора се борят да изплащат редовно кредитите, за да запазят домовете си, за да може стресовата ситуация да не се превърне в истинска криза.“
„Рязкото покачване на просрочените задължения говори, че все повече хора не могат да свържат двата края и се нуждаят от помощ, за да не загубят покрива над главите си.

„Трябва да се направи спешен анализ поради крайно недостатъчната наличност на достъпни жилища, за да може да се постигне баланс между предлагането и търсенето.“ казва тя.

От друга страна поради свитото предлагане и увеличаването на търсенето, цените на жилищата в Лондон вървят нагоре. Като брокерите се жалват, че има купувачи, които в последния момент увеличават цените на жилищата, без предупреждение и така увеличават допълнително разходите на купувача. Това кара някой купувачи да се откажат в последния момент, но други са готови да платят повече само и само да си спестят нови огледи и търсенето на нов имот.

www.alexdevelopment.co.uk


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/02/08 последна редакция в 11:00 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
971 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки