Начало Свят Всеки трети с двойна печалба от продажбата на имот в Англия

Всеки трети с двойна печалба от продажбата на имот в АнглияКатегория Свят | 2017/12/30 at 10:12 AM | 156
Коментари ->> Добави Коментар

В едни от най-престижните лондонски квартали – Кенсингтън и Челси, продажбата на имот е донесла на собственика му средно 1.3 млн. USD приход.Близо 45% от продавачите са удвоили своята инвестиция, сочи доклад на консултантската компания Hamptons International.

През 2017 г. лондонският пазар на имоти е понижил оборотите си, но продавачите във въпросните квартали печелят значително благодарение на силното поскъпване на имотите в предходните години.

Към днешна дата цените на апартаментите там са 15 пъти по-високи от средния доход на лондончанин, което е рекорден показател, коментират анализатори.

Средната печалба от продажбата на имот във Великобритания е 123 540 EUR. Над 90% от собствениците са продали жилището си по-скъпо, отколкото са го купили.

Разглеждайки пазара на недвижими имоти извън Лондон, то най-силен интерес купувачите са имали към Солихал – 65%, а най-нисък към Абърдийн. Също така се е повишил интересът към придобиване на имот в Бристол и Единбург.

По отношение на Лондон, то там интересът е силно диверсифициран в зависимост от района. Като цяло търсенето е насочено към по-евтините райони, докато към елитните, като Кенсингтън и Челси, той е по-нисък.

Средно с 4% е спаднало търсенето на жилища във Великобритания през 2017 г. Причината са по-силните ограничения на пазара в резултат на Brexit.Етикети: # # # # #

Категория Свят | 2017/12/30 at 10:12 AM
157 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Факти | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама