Всичко което трябва да знаете за CSCS картите

      Публикувано на Thursday, 1 March , 2018      2551 Прегледа     
Всичко което трябва да знаете за CSCS картите

  • BG Лондон

Днес ще ви предоставим информация и сведения какво точно означава CSCS и какви видове карти се предлагат.


Какво е CSCS?
Това е една задължителна програма за безопасност в строителната индустрия през, която трябва да преминете, ако желаете да работите в тази сфера. Цялото наименование на програмата е Constriction Skills Certification Scheme (CSCS). Тази програма е създадена с цел да обучи своите кандидати на съществените правила, които трябва да се спазват, за да сте в безопасност на работното място. Ако вие притежавате карта CSCS това значи, че сте се справили положително с теста за безопасност на труда и имате уменията, които са ви нужни за да работите на строителния обект. В случай, че не сте притежател на такава карта бъдете сигурни, че доста голям процент от строителните фирми няма ви наемат на работа, защото едно от изискванията е да сте преминали този тест за безопасност и да сте се сдобили с CSCS карта.

Колко вида са CSCS картите

Разбира се и тук съществуват няколко вида карти, като те издават в зависимост от вашите умения и квалификацията, която притежавате в областта на строителството.

1. Зелена карта CSCS- за тази карта можем да кажем, че тя е подходяща най-вече за дърводелци, бояджии, общи работници по обектите, мазачи и за хората, които поставят гипсокартон. Тази зелена карта CSCS е най- много срещаната.

2. Червена карта CSCS- притежателите на червената карта ней-вече са мениджърите, супервайзерите, а също така и сръчните техници.

3. Синя карта CSCS- притежателите на тази карта са служители, които са достигнали второто ниво на NVQ.

4. Златна карта CSCS – за да сте притежател на тази златна карта трябва да сте достигнали третото ниво на NVQ. Най-често с нея се сдобиват много добрите служители или супервайзерите.

5. Черна карта CSCS – с тази карта се сдобиват хора, които заемат мениджърските постове. За да станете притежател на тази карта, обаче трябва задължително да сте преминали петото ниво на NVQ.

Картата, която е нужна на водопроводчиците се нарича JIB и тя ще бъде много полезна на всеки, които желае да упражнява дейност в тази сфера.

Какво трябва да направите, за да си извадите карта CSCS

Преди да предприемете каквато и да стъпка по изваждането на карта CSCS трябва да преминете успешно теста за безопасност (health and safety test). В самия тест са включени 50 въпроса и за да преминете вие трябва за 45 минути да отговорите правилно на най- малко 44 въпроса. За всеки един вид карта има различни тестове, като този които ще решавате вие е в зависимост от квалификацията и уменията, които притежавате. В случай, че притежавате умения на бояджия, дърводелец, общ работник, мазач ще трябва да решавате теста Operative Health and Safety Test.

Не се притеснявайте, няма да ви отнеме много време и усилия, за да откриете тест център, защото те са разположени на цялата територия на Обединеното кралство. Започнете ли да търсите със сигурност ще откриете тест център не по- далеч от една миля от адреса на който се намирате.

След като изпратите запитване по имейл вие ще получите потвърждение за допускане до теста след като заплатите нужната такса. За да бъдете допуснат до теста за безопасност трябва да представите документ за самоличност и писмото, което сте получили за заплатената такса.

В случай, че сте успели да преминете теста за безопасност успешно вие ще получите сертификат, който ще трябва да изпратите заедно с попълнен формуляр на адреса, който ви е посочен. Вие ще получите вашата карта CSCS по пощата.

Цената, която ще трябва да заплатите за теста за безопасност е £19.50.

Oт 1 юли 2014 година за да получите карта трябва да вземете и Level 1 Award in Health and Safety in a Construction Environment, който се провежда ото оторизирани за целта колежи, като цената ка курса варира от 150-220 лири.

За да да вземете вашата CSCS карата трябва да заплатите 30 паунда.

Можете да използвате и български агенции, ако срещате трудности с чуждестранните. Можете да откриете такава българска агенция на адрес www.alexdevelopment.co.uk


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/03/01 последна редакция в 12:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
2552 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки