Всичко което трябва да знаете за CSCS картите

      Публикувано на Saturday, 17 February , 2018      1792 Прегледа     
Всичко което трябва да знаете за CSCS картите

  • BG Лондон

Днес ще ви предоставим информация и сведения какво точно означава CSCS и какви видове карти се предлагат.

Какво е CSCS?

Това е една задължителна програма за безопасност в строителната индустрия през, която трябва да преминете, ако желаете да работите в тази сфера. Цялото наименование на програмата е Constriction Skills Certification Scheme (CSCS). Тази програма е създадена с цел да обучи своите кандидати на съществените правила, които трябва да се спазват, за да сте в безопасност на работното място. Ако вие притежавате карта CSCS това значи, че сте се справили положително с теста за безопасност на труда и имате уменията, които са ви нужни за да работите на строителния обект. В случай, че не сте притежател на такава карта бъдете сигурни, че доста голям процент от строителните фирми няма ви наемат на работа, защото едно от изискванията е да сте преминали този тест за безопасност и да сте се сдобили с CSCS карта.




Колко вида са CSCS картите

Разбира се и тук съществуват няколко вида карти, като те издават в зависимост от вашите умения и квалификацията, която притежавате в областта на строителството.

1. Зелена карта CSCS- за тази карта можем да кажем, че тя е подходяща най-вече за дърводелци, бояджии, общи работници по обектите, мазачи и за хората, които поставят гипсокартон. Тази зелена карта CSCS е най- много срещаната.

2. Червена карта CSCS- притежателите на червената карта ней-вече са мениджърите, супервайзерите, а също така и сръчните техници.

3. Синя карта CSCS- притежателите на тази карта са служители, които са достигнали второто ниво на NVQ.

4. Златна карта CSCS – за да сте притежател на тази златна карта трябва да сте достигнали третото ниво на NVQ. Най-често с нея се сдобиват много добрите служители или супервайзерите.

5. Черна карта CSCS – с тази карта се сдобиват хора, които заемат мениджърските постове. За да станете притежател на тази карта, обаче трябва задължително да сте преминали петото ниво на NVQ.

Картата, която е нужна на водопроводчиците се нарича JIB и тя ще бъде много полезна на всеки, които желае да упражнява дейност в тази сфера.

Какво трябва да направите, за да си извадите карта CSCS

Преди да предприемете каквато и да стъпка по изваждането на карта CSCS трябва да преминете успешно теста за безопасност (health and safety test). В самия тест са включени 50 въпроса и за да преминете вие трябва за 45 минути да отговорите правилно на най- малко 44 въпроса. За всеки един вид карта има различни тестове, като този които ще решавате вие е в зависимост от квалификацията и уменията, които притежавате. В случай, че притежавате умения на бояджия, дърводелец, общ работник, мазач ще трябва да решавате теста Operative Health and Safety Test.

Не се притеснявайте, няма да ви отнеме много време и усилия, за да откриете тест център, защото те са разположени на цялата територия на Обединеното кралство. Започнете ли да търсите със сигурност ще откриете тест център не по- далеч от една миля от адреса на който се намирате.

След като изпратите запитване по имейл вие ще получите потвърждение за допускане до теста след като заплатите нужната такса . За да бъдете допуснат до теста за безопасност трябва да представите документ за самоличност и писмото, което сте получили за заплатената такса.

В случай, че сте успели да преминете теста за безопасност успешно вие ще получите сертификат, който ще трябва да използвате за вадене на самата карта. Необходимо е и да получите сертификат Level 1, Koгато имате и двата сертификата, тогава можете да си извадите карта, валидна 5 години. Вие ще получите вашата карта CSCS по пощата.

Цената, която ще трябва да заплатите за теста за безопасност е £19.50, а за да вземете вашата CSCS карта трябва да заплатите 30 паунда.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/02/17 последна редакция в 11:00 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1793 Прегледа
Коментари Добави Коментар



БГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки