Всичко за предбрачните договори на Острова

      Публикувано на Thursday, 6 December , 2018      2876 Прегледа     
Всичко за предбрачните договори на Острова

  • BG Лондон

Предбрачният договор представлява писмено съгласие между бъдещи съпрузи, който цели да уреди имуществените отношения, както по време на брака така и след неговото прекратяване.

Обичайно той включва: имуществото на двамата души придобито преди брака, дълговете и на двамата (ако има такива), как ще се разпределят разходите в домакинството, издръжката на децата и други.
В него може да бъде включено и разделянето на имуществото (движимо или недвижимо) след евентуален развод.

Макар в България този вид договор да не е много желан, в Обединеното кралство е често срещан и сключван преди брак.

Чрез него се цели да се докаже, че нищо друго освен любовта е завело двама души до олтара.

Сега ще ви представим най-често срещаните причини във Великобритания за сключване на такъв предбрачен договор:

1. Притежава значително по-голямо имущество от партньора си- в този случай предбрачният договор ще играе ролята на гаранция за по имотния от партньорите. Чрез подписването му другия партньор ще покаже, че не сключва брак заради материалните блага, а защото обича половинката си. Сватбата наистина е трогателен момент в живота на всеки и искането за подписване на такъв договор от половинката ви би ви наранил, но все пак всеки един човек иска за се застрахова, защото живеем във време на масовите разводи.

2. Ако вие печелите доста повече от бъдещия ви съпруг/ съпруга- в това положение предбрачният договор може да ви свърши добра работа, ако все пак решите да се развеждате. Той ще ви предпази от злоупотреба на искани месечни издръжки от вече бившия ви брачен партньор.
3. Има голям кредит или други финансови задължения преди сключване на брака- и тук предбрачният договор се явява като уверение за сигурност, че при развод другата половинка няма да бъде търсена от кредиторите да изплаща задълженията на бившия любим/любима.

4. Един от двамата има собствен бизнес или притежава дял от дружество- крайно неприятно ще бъде, ако бившият/бившата ви вземе част от бизнеса ви, за който сте се борили цял живот. Предполага се, че и вашите делови колеги няма да са доволни от появата на нов акционер или съсобственик. С подписването на предбрачният договор с включена такава клауза всичко ще се избегне и няма да имате главоболия.

5. Не е в добри отношения с роднини на половинката си, които биха могли да получат в наследство дял от общопридобитото имущество и по този начин биха се превърнали в нежелани съсобственици или бизнес партньори в съвместната фирма. Това може да се предотврати с предбрачният договор.

6. Когато вашият партньор може да се разпорежда с вашето имущество- в този случаи предбрачният договор ще ви помогне вашето движимо или недвижимо имущество да остане в ръцете на вашето семейство.

7. Финансовото ви състояние е много по-малко от това на бъдещия ви съпруг/съпруга- по- заможният осигурява сигурност на имуществото си при евентуален развод.

8. Един от двама ви води съдебен спор като ищец или ответник- тук може да се наложи възбрана или запор на имущество, ако се загуби делото. Предбрачният договор осигурява неприкосновеност на имуществото на другия.

Договорът се сключва лично от двамата бъдещи съпрузи. Той е валиден, когато двете страни поставят подписа си на него пред нотариус, че съгласни с написаното в него.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/12/06 последна редакция в 5:30 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
2877 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки