Всяко пето работно място във Великобритания е застрашено от автоматизацията

      Публикувано на Monday, 4 February , 2019      329 Прегледа     
Всяко пето работно място във Великобритания е застрашено от автоматизацията

  • Лондон

Служителите във Великобритания са изправени пред все по-голям риск да бъдат заменени от роботи, пише британският в. Guardian.

Автоматизирането на работното място заплашва да засегне един на всеки петима британски служители, показва ново проучване.Обществеността в голяма степен е обезпокоена от риска, че работата им може да бъде застрашена.

Въпреки това само 2% от извадката от повече от 2000 души са много притеснени, че могат да бъдат заменени от машина, а още 5% са сравнително притеснени.

Докладът на Future Advocacy се позовава на проучване на PWC от по-рано тази година, което показва, че повече от 10 млн. работници са изложени на риск от това да бъдат заменени от роботи. Изследването представлява първият опит да се покаже въздействието на автоматизацията на местно ниво.

Мненията продължават да са разделени относно вероятното въздействие на революцията на изкуствения интелект върху работните места.

Оптимистите казват, че уроците от историята показват, че технологичната промяна води по-скоро до създаването на повече работни места, отколкото до унищожаването им, докато песимистите твърдят, че изкуственият интелект е различен, тъй като новите машини ще могат да извършват както интелектуални, така и рутинни физически задачи.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/02/04 последна редакция в 4:30 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
330 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки