Начало Лондон Всяко пето работно място във Великобритания е застрашено от автоматизацията

Всяко пето работно място във Великобритания е застрашено от автоматизациятаКатегория Лондон | 2018/06/05 at 3:00 PM | 169
Коментари ->> Добави Коментар

Служителите във Великобритания са изправени пред все по-голям риск да бъдат заменени от роботи, пише британският в. Guardian.

Автоматизирането на работното място заплашва да засегне един на всеки петима британски служители, показва ново проучване.Обществеността в голяма степен е обезпокоена от риска, че работата им може да бъде застрашена.

Въпреки това само 2% от извадката от повече от 2000 души са много притеснени, че могат да бъдат заменени от машина, а още 5% са сравнително притеснени.

Докладът на Future Advocacy се позовава на проучване на PWC от по-рано тази година, което показва, че повече от 10 млн. работници са изложени на риск от това да бъдат заменени от роботи. Изследването представлява първият опит да се покаже въздействието на автоматизацията на местно ниво.

Мненията продължават да са разделени относно вероятното въздействие на революцията на изкуствения интелект върху работните места.

Оптимистите казват, че уроците от историята показват, че технологичната промяна води по-скоро до създаването на повече работни места, отколкото до унищожаването им, докато песимистите твърдят, че изкуственият интелект е различен, тъй като новите машини ще могат да извършват както интелектуални, така и рутинни физически задачи.Етикети: #

Категория Лондон | 2018/06/05 at 3:00 PM
170 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Инвестор | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама