Втори опит на ЦИК: Машинното гласуване отнема до минута и половина

      Публикувано на Sunday, 30 May , 2021      1213 Прегледа     
Втори опит на ЦИК: Машинното гласуване отнема до минута и половина

  • България

Симулацията на машинния вот беше проведена в софийското село Доброславци

Вторият опит на ЦИК да пресметне колко капацитета на машините показа, че вотът на един човек отнема не 48 секунди, а до 1,5 минути. Симулацията на машинния вот беше проведена в софийското село  Доброславци.
Софийското село е избрано заради съотношението на гласували и негласували с машина на вота на 4 април.

При експеримента е станало ясно, че за упражняването на един вот с машината са необходими от около 30 секунди – до минута и половина.

Подобен експеримент се проведе на 27 май в сградата на ЦИК. На него общо 75 души успяха да гласуват с машина за 1 час. Математиката показва, че това значи 48 секунди на гласуване. При 14-часов изборен ден гласуващите биха били около 1000. За изборите ще бъдат използвани над 10 000 машини.

Експеримент от същия тип ще се проведе в Община Сливница.


Етикети:
Категория България | 2021/05/30 последна редакция в 6:15 PM
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
1214 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки