Начало Свят Вучич: Дойдох в Косово заради мира и стабилността

Вучич: Дойдох в Косово заради мира и стабилносттаКатегория Свят | 2018/09/09 at 12:50 PM | 18
Коментари ->> Добави Коментар

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че е дошъл в Косово с цел да се запазят мирът, стабилността и усилията да се подобрят отношенията между сърби и албанци в бъдеще, предаде агенция МИА.

Вучич говори край язовира на ВЕЦ Газивода в северната част на Косово, една от спирките на двудневната му визита в Косово.Сърбия инвестирала почти 128 милиона динара в реконструкцията на язовир “Газивода”, посочи сръбският президент и обяви, че до края на септември ще бъдат осигурени още 12 милиона динара за тази цел.

На въпрос на журналисти за отрицателната позиция на германския канцлер Ангела Меркел относно идеята за разграничаване, Вучич заяви, че неговата власт е далеч по-малка в сравнение с нейната, но ще направи всичко за разрешаване на косовския проблем.

“Властта ми е толкова малка в сравнение с Ангела Меркел, но това не означава, че не можем да помогнем на нашите хора”, каза той. 

Вучич изтъкна още, че като президент на Сърбия прави това, “което е реално, което е възможно, а това е да загубим възможно най-малко и да извлечем максималното за нашия народ”.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/09/09 at 12:50 PM
19 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама