Във Великобритания започват тестове на ваксината „АстраЗенека“ на деца

      Публикувано на Sunday, 14 February , 2021      996 Прегледа     
Във Великобритания започват тестове на ваксината „АстраЗенека“ на деца

  • Здраве

Университетът в Оксфорд съобщи, че стартира проучване за установяване доколко е безопасна разработената съвместно с „АстраЗенека“ ваксина при децата.
Изследователите ще използват 300 доброволци, за да видят дали ваксината на „АстраЗенека“ срещу Covid-19 ще предизвика силна имунна реакция при деца на възраст от 6 до 17 години.

Опитите започват този месец в Университета в Оксфорд и негови клонове в Лондон, Саутхемптън и Бристол.

АстраЗенека“ е една от тритe ваксини, изпозвани в Обединеното кралство. Другите две са „Пфайзер/Бионтех“ и „Модерна“. Ръководителят на проекта професор Андрю Полард заяви, че макар и повечето деца да не са податливи на коронавируса и да е малко вероятно те да имат проблеми при заразяване, е важно да се установи нивото на имунен отговор при тях, така че ваксината да бъде използвана безопасно и успешно при  младите хора.

По-рано заместник главният медицински съветник на правителството професор Джонатан Ван-Там бе заявил, че са в ход няколко изпитания за разработване на ваксини, които са безопасни и ефективни при децата.

Според него е напълно възможно до края на годината Великобритания да разполага с лицензирани ваксини за деца. Повече от 14 милиона британци вече получиха първата си доза ваксина, така че правителството е на път да постигне целта си да имунизира 15 милиона до 15 февруари.


Етикети:
Категория Здраве, Лондон | 2021/02/14 последна редакция в 7:00 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
997 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки