WADA отчете ръст на положителните допинг проби

      Публикувано на Thursday, 26 October , 2017      29 Прегледа      Коментари Добави коментар
WADA отчете ръст на положителните допинг проби

  • Спорт

Световната антидопингова агенция (WADA) публикува доклад за резултатите от допинг тестовете за 2016 година.

В него организацията отчете ръст с до 1,6 процента, спрямо положителните проби от предходната година.

И всичко това при положение, че общият брой на взети тестове е по-малък с около 0,9 процента или 300 565 за 2016 г. срещу 303 369 броя преди това.

През миналата година положителните допинг проби, взети от спортисти при състезателен и извън-състезателен контрол са 4822.

“Данните, представени в доклада, са от решаващо значение за създаването и поддържането на глобални и национални програми за борба с допинга.

Смятаме, че този доклад, който съдържа богатство от ценна информация, позволява на антидопинговата общност да зададе правилните въпроси за тенденциите или несъответствията, които възникват. Освен това той показва нуждата от по-строг контрол”, заяви главният изпълнителен директор на WADA Оливие Нигли.

 


Категория Спорт | 2017/10/26 последна редакция в 7:00 PM
Източник : | Снимка :
30 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки