Начало Спорт WADA отчете ръст на положителните допинг проби

WADA отчете ръст на положителните допинг пробиКатегория Спорт | 2017/10/26 at 7:00 PM | 89
Коментари ->> Добави Коментар

Световната антидопингова агенция (WADA) публикува доклад за резултатите от допинг тестовете за 2016 година.

В него организацията отчете ръст с до 1,6 процента, спрямо положителните проби от предходната година.И всичко това при положение, че общият брой на взети тестове е по-малък с около 0,9 процента или 300 565 за 2016 г. срещу 303 369 броя преди това.

През миналата година положителните допинг проби, взети от спортисти при състезателен и извън-състезателен контрол са 4822.

“Данните, представени в доклада, са от решаващо значение за създаването и поддържането на глобални и национални програми за борба с допинга.

Смятаме, че този доклад, който съдържа богатство от ценна информация, позволява на антидопинговата общност да зададе правилните въпроси за тенденциите или несъответствията, които възникват. Освен това той показва нуждата от по-строг контрол”, заяви главният изпълнителен директор на WADA Оливие Нигли.

 

Категория Спорт | 2017/10/26 at 7:00 PM
90 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама