Начало Лондон WeWork вече е най-големият частен наемател на офис площи в центъра на Лондон

WeWork вече е най-големият частен наемател на офис площи в центъра на Лондон

WeWork вече е най-големият частен наемател на офис площи в центъра на Лондон


Категория Лондон | 2018/01/26 at 9:22 AM | 73
Коментари ->> Добави Коментар

Американската компания за споделено офис пространство WeWork, подкрепяна от Vision Fund на Softbank, се превърна в най-големия наемател на офис площи в централната част на Лондон.Това подчертава скоростта на растеж на една от най-високо оценяваните стартиращи компании в света.

От 2012 г. насам WeWork, която се оценява на повече от 20 млрд. долара след последното набиране на финансиране през август, е наела повече офис площи в ключовите бизнес квартали на Лондон,

отколкото която и да е друга компания – 200 хил. кв. м, сочат данни на консултантската компания Cushman & Wakefield.

Това превръща WeWork в най-големия наемател на офиси в Лондон след британското правителство. Значението на компанията за пазарите на бизнес имоти в градове като Лондон и Ню Йорк нараства както при наемането, така и при купуването на сгради за предлагане на споделени офиси, пише Financial Times.

WeWork е създадена през 2010 г. като компания, която предлага модерно, споделено офис пространство, насочено към технологични стартъпи. Първоначално тя привлича наематели чрез социални дейности и допълнителни бонуси като безплатна бира.

WeWork обаче вече работи и с по-големи компании, за да предложи гъвкава работна среда.

Наетите площи от WeWork в Лондон са почти два пъти повече от тези на Google, която договори 100 хил. кв. м за пет години, докато Amazon и Deutsche Bank заемат съответно малко над 90 хил. кв. м и 80 хил. кв. м.

„Дали са спечелили надпреварата за мащаб? Да, не мисля, че някой може да се мери с техния ритъм на растеж“, казва Илейн Росал, ръководител на отдела за проучване на параза на офиси във Великобритания в Cushman & Wakefield.

Конкурентни ръководители на имотни компании в Лондон са изненадани от темпа на разширяване, като само присъствието в лондонското Сити е нараснало над два пъти през 2017 г.Етикети: # # # #
Категория Лондон | 2018/01/26 at 9:22 AM
74 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Инвестор | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама