Ядките носят дълголетие

      Публикувано на Monday, 26 August , 2019      537 Прегледа     
Ядките носят дълголетие

  • Здраве

Ежедневното похапване на ядки носи дълголетие, установиха учените.

Приемането на шепа ядки всеки ден може да намали значително риска от ранна смърт.
Това показва проучване на университета в Маастрихт, Нидерландия, цитирано от Би Би Си.

Според него има 23% по-малък шанс от смърт при консумация на най-малко 10 грама ядки по време на 10-те години, в които то е било провеждано.

В него участие са взели повече от 120 000 холандци на възраст между 55 и 69 години, които са предоставяли информация за храненето и начина си на живот от 1986 г. до 1996 г.

При консуматорите на ядки е бил отбелязан по-малък риск от смъртност заради рак, диабет, респираторни и невродегенеративни състояния в сравнение с останалите участници.


Етикети:
Категория Здраве | 2019/08/26 последна редакция в 5:30 PM
Източник : БГ Вестник | Снимка : Google
538 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки