Японска компания сменя служителите си с изкуствен интелект

      Публикувано на Sunday, 21 June , 2020      2488 Прегледа     
Японска компания сменя служителите си с изкуствен интелект

  • Любопитно

Бъдещето, в което хората ще бъдат заменени от машини на работните места,

е на път да се превърне в реалност в застрахователна компания в Япония.
Там повече от 30 служители ще бъдат уволнени и заменени със система за изкуствен интелект,

която може да изчислява вноските на притежателите на полици, съобщава “Гардиън”.

Застрахователната компания “Fukoku Mutual Life Insurance” вярва, че това ще повиши продуктивността с до 30 % и инвестицията ще се възвърне след по-малко от две години. Фирмата съобщи, че ще спести около 140 млн. йени (1 млн. британски паунда) година след инсталирането на системата за 200 млн. йени (1,4 млн. британски паунда). Системата е поставена този месец. Поддръжката й ще струва около 15 млн. йени годишно.

Малко вероятно е решението да бъде приветствано. До края на март ще бъдат съкратени 34 служители.

Системата работи под управлението на IBM Watson. Фирмата притежава когнитивна технология, която може да мисли като човек. Тя позволява да анализира и интерпретира всички данни, включително неструктурирани текстове, снимки, аудио и видео.

Технологията ще е способна да чете десетки хиляди медицински сертификати и фактори като престой в болница, медицинска история и всякакви хирургически процедури преди да изчисли плащанията.

Въпреки че употребата на системата драстично ще намали времето, което е необходимо на застрахователната компания да изчисли плащанията, които за настоящата финансова година са 130 000, сумите няма да бъдат изплатени, докато не бъдат одобрени от член на персонала.

Според доклад на изследователски институт “Номура” почти половината от всички работи в Япония до 2035 г. ще бъдат извършвани от роботи.


Етикети:
Категория Любопитно | 2020/06/21 последна редакция в 1:00 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
2489 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки