Начало Любопитно Японска компания сменя служителите си с изкуствен интелект

Японска компания сменя служителите си с изкуствен интелектКатегория Любопитно | 2018/06/02 at 4:00 PM | 201
Коментари ->> Добави Коментар

Бъдещето, в което хората ще бъдат заменени от машини на работните места,

е на път да се превърне в реалност в застрахователна компания в Япония.Там повече от 30 служители ще бъдат уволнени и заменени със система за изкуствен интелект,

която може да изчислява вноските на притежателите на полици, съобщава “Гардиън”.

Застрахователната компания “Fukoku Mutual Life Insurance” вярва, че това ще повиши продуктивността с до 30 % и инвестицията ще се възвърне след по-малко от две години. Фирмата съобщи, че ще спести около 140 млн. йени (1 млн. британски паунда) година след инсталирането на системата за 200 млн. йени (1,4 млн. британски паунда). Системата е поставена този месец. Поддръжката й ще струва около 15 млн. йени годишно.

Малко вероятно е решението да бъде приветствано. До края на март ще бъдат съкратени 34 служители.

Системата работи под управлението на IBM Watson. Фирмата притежава когнитивна технология, която може да мисли като човек. Тя позволява да анализира и интерпретира всички данни, включително неструктурирани текстове, снимки, аудио и видео.

Технологията ще е способна да чете десетки хиляди медицински сертификати и фактори като престой в болница, медицинска история и всякакви хирургически процедури преди да изчисли плащанията.

Въпреки че употребата на системата драстично ще намали времето, което е необходимо на застрахователната компания да изчисли плащанията, които за настоящата финансова година са 130 000, сумите няма да бъдат изплатени, докато не бъдат одобрени от член на персонала.

Според доклад на изследователски институт “Номура” почти половината от всички работи в Япония до 2035 г. ще бъдат извършвани от роботи.Етикети: # #

Категория Любопитно | 2018/06/02 at 4:00 PM
202 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама