Юнкер: ЕС желае да постигне споразумение с Лондон

      Публикувано на Thursday, 4 October , 2018      63 Прегледа     
Юнкер: ЕС желае да постигне споразумение с Лондон


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви пред Европейския парламент, че ЕС желае да постигне споразумение с Лондон в преговорите за оттеглянето на Великобритания.

“Искаме сделка”, каза той. “Онези, които мислят, че е по-добре преговорите да завършат без споразумение, не си дават сметка за трудностите, които ще се появят”, предупреди Юнкер. “Оставаме с разбирането, че Ирландия трябва да бъде на първо място”, допълни той.Граничният и митническият режим между Република Ирландия, която остава в ЕС, и Северна Ирландия, която е част от Великобритания, е основният спорен въпрос в днешната фаза на преговорите.

По-късно този месец Европейският съвет трябва да оцени хода на преговорите и може да разреши започването на договорки по бъдещите отношения между Лондон и Общността.

В случай че не е готов да вземе сега това решение, Европейският съвет може да заседава извънредно отново през ноември.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/10/04 последна редакция в 9:43 AM
Източник : | Снимка :
64 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки