Юнкер: Правителствата трябва да дават повече пари на ЕС след Брекзит

      Публикувано на Thursday, 11 January , 2018      31 Прегледа      Коментари Добави коментар
Юнкер: Правителствата трябва да дават повече пари на ЕС след Брекзит


Излизането на Великобритания от Блока ще доведе до 12-13 млрд. евро по-малко на година

Следващият дългосрочен бюджет на Европейския съюз трябва да бъде по-голям от настоящия 1% от брутния вътрешен продукт (БВП) Блока. Това трябва да стане въпреки загубата на Великобритания, която осигурява значителна част от нетните постъпления на ЕС.

Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от агенция Reuters. Той говори по време на конференция, посветена на следващия седемгодишен бюджет на ЕС, който ще влезе в сила през 2021 г.

Юнкер каза, че въпросният бюджет ще трябва да осигурява финансиране за съвместни европейски политики в областите на отбраната, сигурността, миграцията, промяната на климата, кохезията и селското стопанство. „Великобритания ще ни напусне (…), затова трябва да намерим (…) средства да реагираме на загубата на няколко милиарда евро”, заяви председателят на ЕК.

Според Юнкер докато някои европейски политики могат да бъдат преразгледани и модернизирани, правителствата от Блока трябва да отделят повече средства за бюджета на ЕС за финансиране на нови области от общ интерес.

Европейският комисар по бюджет Гюнтер Йотингер коментира, че финансовата празнина в резултат на Брекзит ще е 12-13 млрд. евро на година.

Етикети:
Категория Брекзит | 2018/01/11 последна редакция в 1:31 PM
Източник : economic.bg | Снимка : Лондон ДНЕС
32 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки