Начало Брекзит Юнкер: Правителствата трябва да дават повече пари на ЕС след Брекзит

Юнкер: Правителствата трябва да дават повече пари на ЕС след БрекзитКатегория Брекзит | 2018/01/11 at 1:31 PM | 126
Коментари ->> Добави Коментар

Излизането на Великобритания от Блока ще доведе до 12-13 млрд. евро по-малко на година

Следващият дългосрочен бюджет на Европейския съюз трябва да бъде по-голям от настоящия 1% от брутния вътрешен продукт (БВП) Блока. Това трябва да стане въпреки загубата на Великобритания, която осигурява значителна част от нетните постъпления на ЕС.Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от агенция Reuters. Той говори по време на конференция, посветена на следващия седемгодишен бюджет на ЕС, който ще влезе в сила през 2021 г.

Юнкер каза, че въпросният бюджет ще трябва да осигурява финансиране за съвместни европейски политики в областите на отбраната, сигурността, миграцията, промяната на климата, кохезията и селското стопанство. „Великобритания ще ни напусне (…), затова трябва да намерим (…) средства да реагираме на загубата на няколко милиарда евро”, заяви председателят на ЕК.

Според Юнкер докато някои европейски политики могат да бъдат преразгледани и модернизирани, правителствата от Блока трябва да отделят повече средства за бюджета на ЕС за финансиране на нови области от общ интерес.

Европейският комисар по бюджет Гюнтер Йотингер коментира, че финансовата празнина в резултат на Брекзит ще е 12-13 млрд. евро на година.Етикети: # # #

Категория Брекзит | 2018/01/11 at 1:31 PM
127 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : economic.bg | Снимка : Лондон ДНЕС
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама