Home Спорт Юсейн Болт спечели последното си бягане в Острава

Юсейн Болт спечели последното си бягане в Острава

Спорт 2017/06/29 at 11:19 AM | 0 Прегледа
Сподели

Голямата звезда на световната лека атлетика Юсейн Болт спечели бягането на турнира “Златен шпайк” в Острава и се сбогува с пистата на чешкия град.

Както е известно през този сезон Болт ще приключи кариерата си и всяко негово участие в турнир е последно на съответното място.Времето от 10.06 сек. на бегачът от Ямайка не е впечатляващо, но той направи необходимото за да спечели.

Болт стартира слабо и до две трети от дистанцията изглеждаше, че кубинецът Юниер Перес ще го победи. Юсейн влезе в характерния си ритъм след 60-тия метър и дори имаше възможност да погледне съперника си, когато го надминаваше.

Перес изостана само на 3 стотни и завърши за 10.09 сек. Треньорка на кубинеца е българката Валя Демирева. Трети се класира натурализираният турчин Джак Али Харви далеч назад с време 10.26 сек.

Сбогуването на живата легенда на леката атлетика с турнира “Златен шпайк” беше емоционално. Домакините пуснаха песента на Тина Търнър “Simply the best”, химна на Ямайка и бяха подготвили интересна хореография.

Етикети:

Коментирай с Фейсбук

Споносорирани публикации

Четете новия брой на ВЕСТНИК

Реклама

Споносорирани публикации