Начало Свят За 4 минути Тръмп призова ООН да се реформира

За 4 минути Тръмп призова ООН да се реформираКатегория Свят | 2017/09/19 at 8:00 AM | 67
Коментари ->> Добави Коментар

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува ООН за бюрокрацията и лошото управление,

по време на първото си посещение в централата в Ню Йорк, призовавайки за “наистина смели реформи” и сила за постигане на световен мир, съобщава Ройтерс.В сграда, където дългите изявления са нещо обичайно, Тръмп говори само за четири минути.

Повече от 120 страни са поканени да присъстват на срещата за реформата, след като се включиха в 10-точкова политическа декларация, подписана от САЩ, за подкрепа на усилията на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш “да инициираме ефективна, смислена реформа”.

“През последните години Организацията на обединените нации не е достигнала пълния си потенциал поради бюрокрация и лошо управление, докато бюджетът на ООН се е увеличил със 140%, а персоналът ѝ повече от два пъти е нараснал от 2000 г. насам”, коментира Тръмп.

“Организацията на обединените нации трябва да държи всички нива на управление отговорни, да се фокусира върху резултатите, а не върху процеса”, допълва Тръмп.

“Убеден съм, че ако работим заедно и подкрепим наистина смели реформи, ООН ще е по-силна, по-ефективна, по-справедлива и по-голяма сила за мир и хармония в света”, смята Тръмп.

Гутериш, който встъпи в длъжност през януари, коментира на срещата: “За да служим на хората, които подкрепяме, и на хората, които ни подкрепят, трябва да сме пъргави, гъвкави и ефективни”.

Той се съгласи, че бюрокрацията в ООН е проблем, който го държи буден нощем.

“Нашата обща цел е 21-ви век, е фокус повече върху хората и по-малко върху процеса”, допълва Гутериш.

Тръмп заявява, че всички мироопазващи мисии трябва “да имат ясно определени цели и показатели за оценка на успеха”.

В неделя вечерта държавният секретар на САЩ Рекс Тилерсън се срещна с върховния комисар за бежанците Филипо Гранди.

На въпроса дали агенцията за бежанците в Норвегия може да изпълнява настоящите си мисии, ако Съединените щати намалят доброволните си вноски в бюджета, според доклад на групата, Гранди отговори: “Бих казал, че не”.

“Помощта на САЩ е жизненоважна за това, което правим, за да подкрепяме бежанците по света и да намерим решения за тяхното положение “, коментира Гранди.

https://news.bg/Етикети: # # #

Категория Свят | 2017/09/19 at 8:00 AM
68 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама