За десет години близо 66 хил. македонци са получили българско гражданство

      Публикувано на Saturday, 12 December , 2020      890 Прегледа     
За десет години близо 66 хил. македонци са получили българско гражданство

  • България

За десет години близо 66 хил. македонци са получили българско гражданство.
При почти всички случаи основание за това е доказване на български произход. Това се разбра от отговор на правосъдния министър Десислава Ахладова по време на парламентарния контрол днес.

От 1 януари 2010 г. до 22 октомври 2020 г. молби за придобиване на българско гражданство са подали 77 829 македонски граждани, при 77 726 от които основанието е български произход.

За същия период с президентски указ българско гражданство са получили 65 675 македонци.

Питането в парламента бе на Христо Гаджев от ГЕРБ, а коментарът му, че докато македонци искат българско гражданство, което ги прави и граждани на Европейския съюз, в Северна Македония се провежда недопустима политика и се правят внушения срещу България.

Преди месец София отложи началото на преговорите за присъединяване на Скопие към съюза.


Етикети:
Категория България | 2020/12/12 последна редакция в 11:09 AM
Източник : Дневник | Снимка : Google
891 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки