За един адрес в Лондон

      Публикувано на Wednesday, 22 August , 2018      2570 Прегледа     
За един адрес в Лондон

  • BG Лондон

Струмен Паунов
Alex Development

www.alexdevelopment.co.uk

Искам да споделя днешен случай от многото ми в Лондон на подобна тема. Този случай откроява ярко един от основните проблеми в началото на живота на всеки новодошъл в Лондон-наемането на квартира, обикновено безбожно скъпа и ползването на адреса за вадене на документи.

Оставям настрана цифроманията на наемите, всеки решава къде и колко и дали да плаща скъп наем в Лондон. Искам тук да коментирам проблема с ползването на адреса за вадене на документи и безисходицата, в която попадат много новодошли българи в Лондон.

Та човека си наема квартира, но поради някакви изисквания на кансъла наемодателката-българка му казва, че официално може да се води на адреса за не-повече от две седмици, иначе трябва да плаща по-висока кансъл такса. Вади си NI Number на адреса, но понеже не може да ползва адреса за банкова сметка, сменя адреса и квартирата с нова.

На новото място получава категоричен отказа да ползва адреса, поради незнам какви изисквания на незнам кой си. И попада в капана на случая-хем има квартира, хем няма адрес, който да ползва за документи. И човека се е принудил да ме потърси за съвет за вадене на банкова сметка и регистрация като самонает.

Естестено, че няма да напиша какво сме предприели от компанията, за да помогнем на клиента за банкова сметка и региsтраcия нa UTR, но ми се иска да заостря вниманието на всички новодошли за капана с адреса, в който може да попаднат, най-малкото, за да знаят за този проблем и да се опитат да го разрешат още при наемане на квартира.

АКО ПРИ НАЕМАНЕ НА КВАРТИРАТА НЕ ВИ ДАДАТ ДА ПОЛЗВАТЕ АДРЕСА ЗА ДА СИ ВАДИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА РАБОТА-NI NUMBER, UTR, BANK ACCOUNT- преценете дали да наемете такава квартира.

Времето ще ви отлети бързо в Лондон, ще останете без документи за работа, ако поработвате на черно сте си ОК без документи, но ако нещо се обърка с работата и ви трябва нова работа в Лондон, и сте без документи-тогава ще разберете, че Лондон е скъпо място за експерименти и парите свършват много, много бързо.

За документи за работа в Лондон ме търсете на 07786 967299 всеки делничен ден от 9 до 6.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/08/22 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
2571 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки