Начало Любопитно За какво трябва да внимаваме на “Черния петък”

За какво трябва да внимаваме на “Черния петък”

Категория Любопитно | 2017/11/24 at 5:00 PM | 17
Коментари ->> Добави Коментар

Въпреки че не е български празник и е далеч извън родните традиции, “Черният петък” (американска традиция за големи намаления по магазините) започна да вирее изключително добре по родните ширини.Така и тази година много търговци у нас се включват в кампанията, предшествана от американския Ден на благодарността.

Въпросът е, че не всичко го правят добросърдечно и така, освен на добра сделка, можем да попаднем и на евентуални уловки.

Ако сте решили да се възползвате от добрите предложения и ниски цени по време на тазгодишната кампания “Черен петък”, трябва да внимавате дали на етикета е посочена старата цена, за да се ориентирате колко е намалението.

Проверете дали намалението е реално, защото може стоката да е по-евтина при друг търговец и без намаление.

Затова не се поддавайте на етикета, а направете сравнение.

“Много е важно потребителите да извършват съпоставка на цените на стоките. Особено когато пазаруват онлайн, това е доста лесно, тъй като всичко е на екрана и проверката може да бъде извършена лесно – един и същ вид стока на каква цена се продава; да следим за това дали търговецът ясно и недвусмислено е информирал, че това е крайната цена, която трябва се плати; че в нея е включен ДДС; че няма съпътстващи дейности, които да бъдат извършени и съответно платени”, обяснява председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Освен това трябва да се уверите, че цените на аксесоарите са калкулирани в крайната цена. Например ако потребителят си купува прахосмукачка и за да я ползва, е необходим задължителен комплект от елементи и консумативи, цените им трябва да са включени в посочената крайна продажна цена на прахосмукачката, казва председателят на КЗП.

Пазете се от ограничаване на потребителските ви права: и по време на кампанията “Черен петък” рекламация при дефектни стоки е със срок две години, не трябва да позволявате да ви бъде намалявана. Стоките, купени по интернет по време на кампанията, може да върнете до 14 дни само защото не са ви харесали.

Източник: “Дарик”


Категория Любопитно | 2017/11/24 at 5:00 PM
18 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама