За нивото на обучението по математика във Великобритания

      Публикувано на Monday, 6 August , 2018      1061 Прегледа     
За нивото на обучението по математика във Великобритания

  • BG Лондон

Струмен Паунов
Alex Development

www.alexdevelopment.co.uk

07786 967299

Има много мения за нивото на образованието, което нашите деца получават в британските училища, дали е добро или лошо, дали покрива основни критерии или не. Факт е, че не бива механично да сравняваме нивото на образование в България и нивото на образование във Великобритания. Позволете ми да спомена няколко факта от изследване, на което попаднах в британската преса, а всеки сам да реши за себе си какво е нивото.

Изнесените факти са от изследване на The Organisation for Economic Co-operation and Development(OECD) за 2014 година. В изследването са анализирани и сравнени резултати показани от млади деца от различните страни по математика, наука и четене. Според тях децата на чистачи и сервитьори от някои азиатски държави са с по-добри показатели от децата на доктори и адвокати във Великобритания.

Младежи от Шанхай са приблизително година по-напред по математика от деца от Великобритания от добре образовани родители.

Ако се сравняват познанията на нуждаещи се от помощ семейства( да ги наречем бедни семейства), тогава изследванията показват разлика от три години в нивото на усвояване на материала по математика за деца на еднакви години.

А ако се сравнят резултатите по математика за същите групи младежи между децата от нуждаещи се от помощ семейства във Великобритания и от добре живеещи семейства от Китай разликата в усвояването на материала по математика е пет години.

Младежите на Великобритания отпадат от място в топ 20 по образование по сравнителните показатели на изследването.

Министерството на образованието на Великобритания работи по въпросите, повдигнати от това изследване. но децата ни имат ли време да чакат промените? То с това постоянно рисуване в час по математика до тук се стига.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/08/06 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1062 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки