Начало BG Лондон За нивото на обучението по математика във Великобритания

За нивото на обучението по математика във ВеликобританияКатегория BG Лондон | 2018/08/06 at 2:00 PM | 128
Коментари ->> Добави Коментар

Струмен ПауновAlex Development

www.alexdevelopment.co.uk

07786 967299

Има много мения за нивото на образованието, което нашите деца получават в британските училища, дали е добро или лошо, дали покрива основни критерии или не. Факт е, че не бива механично да сравняваме нивото на образование в България и нивото на образование във Великобритания. Позволете ми да спомена няколко факта от изследване, на което попаднах в британската преса, а всеки сам да реши за себе си какво е нивото.

Изнесените факти са от изследване на The Organisation for Economic Co-operation and Development(OECD) за 2014 година. В изследването са анализирани и сравнени резултати показани от млади деца от различните страни по математика, наука и четене. Според тях децата на чистачи и сервитьори от някои азиатски държави са с по-добри показатели от децата на доктори и адвокати във Великобритания.

Младежи от Шанхай са приблизително година по-напред по математика от деца от Великобритания от добре образовани родители.

Ако се сравняват познанията на нуждаещи се от помощ семейства( да ги наречем бедни семейства), тогава изследванията показват разлика от три години в нивото на усвояване на материала по математика за деца на еднакви години.

А ако се сравнят резултатите по математика за същите групи младежи между децата от нуждаещи се от помощ семейства във Великобритания и от добре живеещи семейства от Китай разликата в усвояването на материала по математика е пет години.

Младежите на Великобритания отпадат от място в топ 20 по образование по сравнителните показатели на изследването.

Министерството на образованието на Великобритания работи по въпросите, повдигнати от това изследване. но децата ни имат ли време да чакат промените? То с това постоянно рисуване в час по математика до тук се стига.Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама