За съседския спор в UK

      Публикувано на Friday, 28 June , 2019      1496 Прегледа     
За съседския спор в UK

  • BG Лондон

Подход към съседа

Първоначално трябва да се оплачете на самия съсед. Ако смятате, че никой от вас няма да успее да сдържи избухливостта си по време на срещата, може би ще е по-добре да си пишете.
Понякога съседът може да бъде накаран да осъзнае, че поведението му е антисоциално, ако се направят постъпки от група съседи.
Ако първоначалният подход към съседа се е провалил, има местни посредници, които могат да помогнат. Mediator UK (0117 904 6661) могат да ви дадат информация за местните посредници.
Свържете се с landlord (хазяина)

Ако виновният съсед е наемател и ви откаже съдействие, може би ще е по-добре да се свържете с landlord.
Ако имота е собственост на местните власти, трябва да се обърнете към тяхната жилищна служба. Те може да са готови да се свържат с виновния съсед, за да разрешат проблема.
Ако имота е собственост на жилищна асоциация, може служител по жилищното благосъстояние да успее да се справи с несъгласието между съседите.
Частен landlord също може да подаде молба за възвръщане правата му върху имота, под предлог, че наемателя е обезпокоил съседите. Ако успеете да откриете кой е landlord, той може да успее да поговори с наемателя относно проблема.

Обадете се на полицията
Можете да се обадите на полицията, ако има вероятност да бъде извършено престъпление. Най-често срещаните нарушения при съседските спорове са нарушение на спокойствието и физическото насилие.

Свържете се със службата за чиста околна среда
В случаите, когато съседите застрашават общественото здраве или нарушават закона за чистотата, можете да се обърнете към службата за чиста околна среда към местните власти.
Обикновено, служителите в тази служба ще се свържат със съседа и ще се опитат неофициално да разрешат проблема. Ако това не се случи, трябва да бъде изпратено предупреждение на съседа за премахване на безпокойството. Това означава, че той трябва да овладее или прекрати безпокойството.

Свържете се със службата по планиране
Местната служба по планиране има правото да проведе проучване, ако е нарушен контрола по планиране. Властите могат да издадат предупреждение, ако съседът извършва строителни дейности без разрешение или използва земята за незаконни цели.

Консултирайте се с адвокат(обърнете се към съда)
Писмо от адвокат
Писмото от адвокат може да ви е от полза, за да накарате съседа да разбере, че имате сериозни намерения относно подаването на жалба. Особено ефективно е, когато искате да накарате наемателите да осъзнаят, че следващата стъпка може да е изгонване от техния landlord. Може да е необходимо и когато, например, има истинско неразбирателство относно това кой е отговорен.

Обърнете се към съда
Въпреки че определен спор може успешно да се разреши чрез съда, взаимоотношенията между съседите може безвъзвратно да се развалят. Освен това, тази процедура може да е доста скъпа, освен ако нямате право на държавни правни услуги.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/06/28 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1497 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки