За здравните плащания във Великобритания

      Публикувано на Tuesday, 22 January , 2019      496 Прегледа     
За здравните плащания във Великобритания

  • BG Лондон

За да имате право да получавате някои видове държавни помощи, включително и държавна пенсия във Великобритания,

е необходимо да плащате национални осигурителни вноски (National Insurance Contributions – NICs).

Размерът на вноската се определя в зависимост от това колко печелите и дали сте наети от работодател или сте самонаето лице. Плащането започва, когато навършите 16 годишна възраст, а когато достигнете държавната пенсионна възраст, можете да спрете да плащате национални осигурителни вноски.Самонаетите лица могат да спрат плащането на осигурителните вноски от клас 2 веднага, след като достигнат пенсионната възраст и клас 4 – от началото на данъчната година след тази, в която са навършили определените години.

Възрастта, приета за пенсиониране във Великобритания е 65 години за мъжете, родени преди 6 декември 1953 год. и 60 години за жените, родени преди 6 април 1950 год. Пенсионната възраст за жените, родени на или след 6 април 1950 год. постепенно ще се увеличава, докато достигне 65 години през ноември 2018 год.

Предвижда се увеличаването на държавната пенсионна възраст и за мъжете, и за жените да продължи да се увеличава, считано от декември 2018 год. и да достигне 66 години до октомври 2020 година.

Има хора, които плащат доброволни национални осигурителни вноски. Това е изцяло по собствено желание и се прави ако например не сте платили достатъчно национални осигурителни вноски за една година, за да се брои за прираст към някогашната държавна пенсия или за други дългосрочни ползи от държавата, или ако живеете в чужбина, но искате да поддържате правата си.

Всеки осигуряващ се човек има индивидуален национален осигурителен номер, съставен от букви и цифри, като например: QQ 12 34 56 A. Този номер не се променя, дори и ако отидете в чужбина, или се ожените, или се регистрирате като граждански партньор, смените името си или други подобни изменения.

Осигурителният номер трябва да бъде предоставен на:

Данъчните служби (HMRC);
Вашият работодател;
Министерството на труда и пенсиите;
Местната градска управа, ако искате да се регистрирате като Housing Benefit;
На компании, отпускащи студентски заеми, ако кандидатствате за такъв.
Ако решите да отворите индивидуална спестовна сметка (ISA).

Правото ви на определени обезщетения, както и техния размер, зависи от сумата, определена за вноска към националното осигуряване. Вноските на вашия съпруг/съпруга или граждански партньор също оказват влияние.

Внасянето на осигурителните вноски ви дава право да се възползвате от:

държавна пенсия;
принос към базата на квоти за търсещите работа;
помощи при липса на трудова заетост.

www.alexdevelopment.co.uk

Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/01/22 последна редакция в 6:44 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
497 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки