Загубих P45, P60, P11D. Какво да правя?

      Публикувано на Saturday, 10 February , 2018      34 Прегледа      Коментари Добави коментар
Загубих P45, P60, P11D. Какво да правя?

  • Полезно

Как трябва да се постъпи, ако загубите формулярите P45, P60 и P11D, а без тях няма начин да възстановите неплатените си данъци.

Ако ви се случи да загубите формуляр P45 трябва да знаете, че няма начин да го възстановите отново.

От вас ще се иска да попълните нов формуляр Р46, който ще ви бъде даден от работодателя или ще трябва да му дадете нужната информация за да го попълни той.

След това или вие или вашия работодател трябва да го изпратите до HMRC и след това те ще ви предоставят нов данъчен код, който ще използвате на новото ви работно място.

В случай, че не сте притежател на формуляр Р45, защото до този момент сте били безработен или искате да започнете друга работа, но не сте напуснали първата( основната) ще ви бъде нужен формуляр P46. Едно от първите неща, които новият ви работодател ще иска от вас е да попълните този формуляр или ще изиска от вас нужната информация, за да може той да се погрижи за попълването му и изпращането до HMRC. По този начин вие ще получите новия си данъчен код. Гледайте да дадете нужните данни или да попълните сами формуляра Р46 преди да дойде време да получавате първата си заплата.

В случай, че изгубите формуляр P60 не е толкова трудно и страшно, за да извадите нов. Вашият работодател ще се погрижи сам за изваждането на нов такъв формуляр и няма никакво значение, че използвате дубликат.

Ако изгубите формуляр P11D също няма за какво да се тревожите и притеснявате. Той също трябва да бъде изпратен до HMRC, но най- често се попълва от вашия работодател. Задължението на шефа ви е да ви запознае със съдържанието на формуляра, но не е длъжен да ви предостави копие от него. В случай, че работодателя ви е дал такова копие и вие го загубите от HMRC или шефа ви могат да ви издадат нов формуляр P11D.

…….към цялата статия

Източник: БГ Вестник

Етикети:
Категория Полезно | 2018/02/10 последна редакция в 5:00 AM
Източник : БГ Вестник | Снимка : Google
35 Прегледа
Коментари Добави Коментар



Подобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки