Зам-министърът на здравеопазването на Италия: Високата смъртност се обяснява с високата средна възраст на населението

      Публикувано на Thursday, 19 March , 2020      2402 Прегледа     
Зам-министърът на здравеопазването на Италия: Високата смъртност се обяснява с високата средна възраст на населението

  • Здраве

Високата смъртност от коронавируса в Италия може да бъде обяснена с големия дял на възрастното население в страната, заяви пред РИА Новости заместник-министърът на здравеопазването на Италия Пиерпаоло Силери.

„Да, това може да е свързано със средната възраст на италианското население“, отговори той на въпрос за причините за високата смъртност, превишаваща 7% от броя на заразените. Възрастта на 42% от жертвите на Ковид-19 превишава 80.
Руската агениця отбелязва, че самият Салиери е заразен с вируса и затова е дал интервю по електронната поща.

„Хората на възраст над 80 години са 7% от населението, т.е. високото ниво е свързано с това, че в Италия хората живеят по-дълго“, заяви той.

Заместник-министърът подчерта, че италианското здравеопазване си поставя за цел да се погрижи за възрастните и по този начин осигурява по-дълга продължителност на живота.


Етикети:
Категория Здраве, Коронавирус | 2020/03/19 последна редакция в 8:57 AM
Източник : Фокус | Снимка : Google
2403 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки