Заминавате да учите на Острова?

      Публикувано на Tuesday, 1 January , 2019      1520 Прегледа     
Заминавате да учите на Острова?

  • BG Лондон

Всеизвестен факт е, че ако вие завършите образованието си в Обединеното кралство то ще бъде признато в целия свят и ще имате голямо предимство пред другите, защото вие ще сте предпочитани от работодателите.

Младите хора вече ценят образованието си и искат да постигнат най-доброто, а във Великобритания ще го получат. Подготвяте се за заминаването си и стягането на багажа увеличава стреса, все се притеснявате да не забравите и пропуснете да вземете нещо важно.
Бъдете по-спокойно и не взимайте всичко което се изпречи пред погледа ви, подбирайте внимателно и опаковайте старателно.

Сега ще се опитаме да ви помогнем като изброим някои от важните неща, които не трябва да забравяте.

1. Не забравяйте, че теглото на багажа ви е ограничено и не бива да прекалявате с ненужни неща. Винаги родителите мислят много децата си , да не би да останат гладни и със сигурност ще им се иска да ви пратят храна за цяла година напред. Не се карайте с тях просто се опитайте да обясните, че всичко ще е наред и все пак вземете нещо за хапване поне да имате храна, като пристигнете, защото със сигурност ще сте уморени. На следващия ден спокойно може да отидете до супермаркета и да си напазарувате каквото ви е нужно. Когато си дойдете по празниците или през ваканцията куфара ви ще бъде по свободен и ще има място за зимнината.
2. Дрехите, които ще изберете са разбира се въпрос на личен стил. Не забравяйте обаче , че времето във Великобритания е по- хладно и ще са ви нужни и по-топли дрехи. И все пак не преминавайте границата и да слагате всичко, защото няма да ви остане място и за другите неща.
3. Ще ви бъдат нужни и доста документи, прегледайте добре и се старайте да не забравите нещо. Ще споменем няколко вида документи, но все пак това какви точно ще ви трябват зависи от ситуацията и обстоятелствата.
1) Лична карта;
2) Паспорт;
3) Документ за заем – SAAS/SLC;
4) Документ за общежитие;
5) Документи от университета;
6) Писма от UCAS (UCAS Letters);
7) TOEFL/IELTS/ CAE/CPE сертификати.

Другите документи, които ще ви бъдат нужни са:

1) Паспортни снимки- може да се окаже, че са ви нужни, така че си вземете, за да не се лутате и търсите къде да си направите на първо време.
2) Пълномощно от нотариус, което упълномощава ваш близък или родител да ви представлява пред институциите в България- извадете си за всеки случай, не се знае може и да ви послужи
3) Европейска здравно осигурителна карта (EHIC Card)- желателно е да притежавате такава карта щом ще заминавате за чужбина. Можете да се сдобиете с нея чрез Интернет безплатно.
4) Карта на града, в който ще учите- старата хартиена карта ще ви е от полза, ако нямате смартфон с карти и навигация.
5) Кредитни/дебитни карти- не ги забравяйте, със сигурност ще ви трябват
4. За къде сте, ако не вземете със себе си лаптопа, мобилния телефон, фотоапарата и да не забравите зарядните им устройства. Никак не е приятно да останете без батерия на мобилния, така че си купете предварително адаптер, защото мрежата във Великобритания е различна. Разбира се можете да си закупите нужния адаптер и след като пристигнете, но за начало е добре да не се лутате из магазините и да търсите.
5. След като отивате с цел да се обучавате ще ви бъде нужна и USB Flash памет, можете да си закупите повече от родното място, защото на Острова най-вероятно са по-скъпи, а те често се губят.
6. Не заемайте място с излишни съдове и канцеларски материали. В повечето квартири и общежития се предлага всичката посуда, която ви е нужна. А относно канцеларските материали и тетрадки, които ще ви бъдат нужни- тях ще можете да закупите и от там.
7. Присъствието на спалното бельо в куфара ви не е задължително, но ако имате свободно място може да го запълните с него. В повечето общежития още при настаняването предлагат да си закупите.
8. В случай, че имате някакви заболявания вземете лекарствата от родината си. На по-късен етап ще се поинтересувате как можете да се сдобиете с необходимите ви лекарства и на Острова. Можете да си вземете и някои, които са за подсилване на имунната система.

Направихме един кратък списък на най-важните неща, които ще ви бъдат нужни при първото ви заминаване. Когато свикнете с обстановката и след като се приберете вкъщи през почивките ще имате повече свободно място в куфара си и ще можете да вземете със себе и другите ви принадлежности.

www.alexdevelopment.co.uk


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/01/01 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1521 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки