Начало Здраве Заседналият начин на живот струва на света 67.5 млрд. долара годишно

Заседналият начин на живот струва на света 67.5 млрд. долара годишноКатегория Здраве | 2018/02/11 at 4:00 PM | 86
Коментари ->> Добави Коментар

Здравословните проблеми, които се дължат на липса на ежедневна физическа активност през 2013 г. са стрували на света 67.5 млрд. долара, което е повече от БВП на страна като Коста Рика, сочи проучване, предаде АФП.Тази сума се разделя на 53.8 млрд. долара разходи за здраве и 13.7 млрд. долара загуба на продуктивност в работата, сочат резултатите от проучването, които бяха публикувани в британското списание „Лансет“.

В това проучване са участвали 142 страни, представляващи 93% от световното население. То е първото, което изчислява цената на пандемията от заседнал начин на живот.

В публикацията се казва, че реалната стойност може да е и по-висока, тъй като те са изчислявали само на базата на петте тежки болести, свързани със заседналия начин на живот – сърдечносъдови болести, диабет тип 2, рак на гърдата, рак на правото черво.

 Етикети: #
Категория Здраве | 2018/02/11 at 4:00 PM
87 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Новините | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама