Начало Полезно Защо британците не ни разбират английския?

Защо британците не ни разбират английския?Категория Полезно | 2018/01/31 at 4:00 AM | 158
Коментари ->> Добави Коментар

Слуховете и говорните навици се развиват както всички останали умения. Изисква се време и търпение, за да ги насочим в желаната посока.

 При изучаване на чужд език човек се фокусира върху построяването на изреченията си, отделяйки по-малко внимание на произношението, което е нормално в началото. Няма как при малък опит в говоренето доброто произношение да дойде изведнъж. Постепенно с натрупване на „говорни часове“ и увереност, общуването ни става по-свободно и точно когато нещата като че ли започват да се получават, осъзнаваме, че хората, за които английският е роден не ни разбират иначе правилно построените изречения и вярно произнесените думи. Моля, не се обезкуражавайте! В наша власт и напълно във възможностите ни е да се справим с това!

Защо не ни разбират и какво е решението?

Говорният ни апарат се настройва по определен начин поради силата на навика. Затова е важно да наблегнем на изграждането на нови навици при артикулиране на думите на чуждия език. Най-важните елементи на говорния апарат са следните:

Кухините – устната и носна кухина изпълняват ролята на резонатор при учленяване на говорния звук. За английските звукове ни трябва по-голяма кухина, което се получава като се научим да държим долната си челюст по-отпусната. Така увеличаваме обема на „пещерата“, където ще отекват формираните от нас звукове, и идва първото важно правило при артикулиране на звукове на английски: говорим с колкото се може по-отпуснати мускули и все едно че ни е паднало ченето.
Устните – Устните образуват проходи с различна ширина за преминаване на въздух и формиране на звук. Характерно за английския е, че съгласните се произнасят с по-голяма експлозивност. Част от съгласните се образуват с участието на устните (лабиални съгласни), но правилото за отчетливо произнасяне на съгласни важи за всички видове съгласни.

Например произнесете думата пиле и забележете в какво положение са устните ви, докато артикулирате П. Те едва се …….към цялата статия

Източник: БГ ВестникЕтикети: # # # # # #

Категория Полезно | 2018/01/31 at 4:00 AM
159 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БГ Вестник | Снимка : g
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама