Защо британците не ни разбират английския?

      Публикувано на Friday, 7 June , 2019      1093 Прегледа     
Защо британците не ни разбират английския?

  • Полезно

Слуховете и говорните навици се развиват както всички останали умения. Изисква се време и търпение, за да ги насочим в желаната посока.

 
При изучаване на чужд език човек се фокусира върху построяването на изреченията си, отделяйки по-малко внимание на произношението, което е нормално в началото. Няма как при малък опит в говоренето доброто произношение да дойде изведнъж. Постепенно с натрупване на „говорни часове“ и увереност, общуването ни става по-свободно и точно когато нещата като че ли започват да се получават, осъзнаваме, че хората, за които английският е роден не ни разбират иначе правилно построените изречения и вярно произнесените думи. Моля, не се обезкуражавайте! В наша власт и напълно във възможностите ни е да се справим с това!

Защо не ни разбират и какво е решението?

Говорният ни апарат се настройва по определен начин поради силата на навика. Затова е важно да наблегнем на изграждането на нови навици при артикулиране на думите на чуждия език. Най-важните елементи на говорния апарат са следните:

Кухините – устната и носна кухина изпълняват ролята на резонатор при учленяване на говорния звук. За английските звукове ни трябва по-голяма кухина, което се получава като се научим да държим долната си челюст по-отпусната. Така увеличаваме обема на „пещерата“, където ще отекват формираните от нас звукове, и идва първото важно правило при артикулиране на звукове на английски: говорим с колкото се може по-отпуснати мускули и все едно че ни е паднало ченето.
Устните – Устните образуват проходи с различна ширина за преминаване на въздух и формиране на звук. Характерно за английския е, че съгласните се произнасят с по-голяма експлозивност. Част от съгласните се образуват с участието на устните (лабиални съгласни), но правилото за отчетливо произнасяне на съгласни важи за всички видове съгласни.

Например произнесете думата пиле и забележете в какво положение са устните ви, докато артикулирате П. Те едва се …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник


Етикети:
Категория Полезно | 2019/06/07 последна редакция в 1:30 PM
Източник : БГ Вестник | Снимка : g
1094 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки