Защо Камила определено ще бъде следващата кралица на Великобритания

      Публикувано на Wednesday, 22 August , 2018      62 Прегледа     
Защо Камила определено ще бъде следващата кралица на Великобритания

  • Лондон

Докато Камила Паркър-Боулс сега е много обичана кралска особа, в миналото тя бе свързана с противоречия, които разтърсиха монархията.Когато кралицата почине, Чарлс ще се изкачи на трона – и има много дебати и спекулации за това какво ще означава това за Камила.

Тя отдавна иска да поеме ролята на принцеса Консорт, но се оказва, че има закон, който означава, че всъщност тя ще стане кралица – независимо дали иска или не.

Професор Павлос Елефтериадис заяви пред “Дейли Стар”:

“Камила в качеството си съпругата на суверена ще бъде “кралица” в ограничения правен смисъл.

Тъй като двойката е била омъжена от Привилегирования Съвет през март 2005 г., съгласно Закона за кралските бракове от 1772 г., не може да се оспорва, че тя е съпруга на бъдещ суверен.

Това ще я направи кралица Консорт – въпреки факта, че имаше изявление, когато херцогинята и Чарлс се ожениха, че “възнамерява” да използва титлата “Принцеса Консорт“.

Професорът по право добавя, че макар Камила да може да избере да бъде позната като “Принцеса Консорт”, това е въпрос на бъдещия крал (принц Чарлз)” да реши, но тя все пак ще бъде Кралица Консорт на хартия.

По закон Павлос Елефтериадис вярва, че тя ще бъде кралица по смисъла на Закона за застъпничеството от 1351 г. и може да бъде задължена да приеме коронационната клетва, съгласно коронационния закон от 1688 г.

Професорът заключава: “Така че в тези правни и символични смисли, Камила ще бъде” кралица “, независимо дали тя иска или не. Но това не означава, че тя ще има кралска титла, което е отделен въпрос.


Категория Лондон | 2018/08/22 последна редакция в 8:00 AM
Източник : Блиц | Снимка : Google
63 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки